eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

"A Fidesz még 2002-ben is üzenetrögzítős párt volt"

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerint az októberi önkormányzati választásokon próbálhatja ki először pártja, hogy az elmúlt években tapasztalható bővülése jelentkezik-e a támogatottságban is. A politikus az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy ezúttal már ismertebb és hitelesebb jelölteket indítanak Budapesten.

Az ellenzéki politikus szerint a Budapesten már-már hagyományosan gyengén szereplő Fidesz 2002-ben katasztrofális eredményt ért el a fővárosban az önkormányzati választásokon.

"Üzenetrögzítős párt", csapnivaló eredmény

"A budapestiek egyszerűen nem voltak kíváncsiak 2002-ben a párt jelöltjeire" - jegyezte meg Navracsics Tibor.

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, hogy az 1998-as sikerek után a vezető személyiségek közül szinte mindenkinek fontos szerepe volt, és nem volt elég ismert és hiteles ember, aki 2002-ben kampányolni tudott.

Navracsics Tibor az InfoRádióban Torgyán József volt FKGP-elnök tíz évvel ezeletti szavait idézte, amely szerint "a Fidesz üzenetrögzítős párt". A jelenlegi frakcióvezető szerint ez a megállapítás még 2002-ben is igaz volt a Fideszre.

Most derül ki, hogy a párt tagságának körülbelül ötszörösére bővülése a támogatottságban is megmutatkozik-e - vélekedett Navracsics Tibor.

Javaslat az uniós támogatások elosztásának megkönnyítésére

A politikus arról is beszélt, hogy a Fidesz a jövőben egyben hívná le a vállalkozás-fejlesztési támogatásokat az Európai Uniótól. Navracsics Tibor közölte: a Széchenyi-vállalkozásfejlesztési alapra vonatkozó javaslat részleteit a Nemzeti Fejlesztési Tervről tartott vitanapon ismerteti a párt.

A konstrukció szerint a támogatások egy összegben történő lehívása után a kormány döntése - és remélhetőleg az országgyűlés által is ellenőrzött elosztási mechanizmus - alapján kapnák a pénzt a mikro-, kis- és középvállalkozások. Ezzel az eddigi hosszú átfutási idő jelentősen csökkenne - magyarázta Navracsics Tibor.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a Széchenyi-vállalkozásfejlesztési alap létrehozása pártpolitikától független érdek, mrt hatékonyan segítené a vállalkozásokat.

"Ha már a következő hét év legfontosabb fejlesztési forrásai az uniótól érkeznek, akkor ezeknek a pénzeknek az elosztását is az országgyűlésnek kellene ellenőriznie" - mondta az InfoRádióban Navracsics Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×