eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Gyurcsány: ami a közösségé, az nyilvánvalóan az enyém

Az önkormányzati választásokat megelőző kampánykörútról ír Gyurcsány Ferenc kormányfő blogjában. A miniszterelnök úgy fogalmaz: "ami a közösségé, az nyilvánvalóan az enyém, erre kellene nem csak racionális, hanem megélhető, átélhető és hiteles érvelést találni". Gyurcsány Ferenc úgy véli, hogy az őt kifütyülők a szocialisták malmára hajtják a vizet.

Az önkormányzati választásokat megelőző kampánykörútról is szók Gyurcsány Ferenc miniszterelnök blogjának csütörtöki bejegyzése.

"Közel négy héten át, napi 4-5 település: megyek támogatni a polgármester jelöltet, a képviselőjelölteket, beszélni arról, hogy mit miért csinálunk" - írja a kormányfő, majd így folytatja: "Persze az effajta politikának több érvelésre van szüksége, mint annak, aminek a középpontjában a legegyszerűbb szociális vagy jóléti ígéretek állnak. Azt nem kell különösebben magyarázni, hogy csökkentsük az adót, növeljük a szociális juttatásokat. Nem kell magyarázni, mert magától értetődően az emberek szívesen fogadják. Azt már sokkal inkább, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy új főteret építsünk Tatabányán, vagy mi kell ahhoz, hogy fel tudjuk újítani az angolparkot vagy a várat Tatán. (...) Ahogy az előző 4 év a szociális juttatások folyamatos bővítéséről szólt, úgy ez a négy év a reformok és a közösségi beruházások, fejlesztések négy éve lesz.

Ami a közösségé, az nyilvánvalóan az enyém, erre kellene nem csak racionális, hanem megélhető, átélhető és hiteles érvelést találni, nem egyszerűen csak nekünk politikusoknak, hanem sokaknak. Hogy ez éppen olyan fontos darabja életünknek, mint a magántulajdonban lévő értékek. Hát emellett érvelek naphosszat.

Igen, találkozom füttyökkel. Tegnap két helyen is, Tatabányán és Bicskén. Azt hiszem, ezek az emberek a mi malmunkra hajtják a vizet. Hiszen ha választani kell, hogy az ember olyan politikát támogat-e, amelynek középpontjában a viták ellenére egymás tisztelete és a nyugalom, vagy pedig az a másokat zavaró agresszív sértő magatartás áll, akkor szerintem nem kétséges, hogy az emberek többsége melyiket választja. Tavasszal is azt láttam a kampányban, hogy a durva hang, a brutalitás, a nyilvánvalóan igaztalan vádak visszaütnek. Nem is titkoltam, talán éppen Bicskén, hogy csak fütyüljenek nyugodtan, az nekünk jó. Az meg teljes tévedés, hogy ha azt gondolják, hogy ez engem zavar. Ha úgy gondolják, hogy így kell kifejezésre juttatni a véleményüket, tudomásul tudom venni ezt is" - írja Gyurcsány Ferenc blogjában.

(A teljes bejegyzést elolvashatják itt.)

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szombaton találkozott kínai kollégájával, Vang Jivel, hogy megvitassák Washington aggodalmait Peking Tajvannal szembeni fellépése és Oroszország ukrajnai háborújának támogatása miatt. A találkozóra egy laoszi regionális csúcstalálkozó alkalmával került sor, amely már a hatodik ilyen megbeszélésük volt 2023 júniusa óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×