eur:
393.84
usd:
356.23
bux:
0
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Keresztbe fordult a sínen a vasúti kocsi

Váltóhiba miatt keresztbe fordult a síneken egy személyvonat utolsó kocsija Budafok-Albertfalvánál szombaton - közölte a MÁV szóvivője. A közlekedés várhatóan szombat délután két órától áll helyre.

Kavalecz Imre elmondta: a Déli pályaudvarról Balatonfüredre tartó személyvonat utolsó kocsija Budafoknál 15 kilométer/órás sebességgel fordult keresztbe a síneken.

Tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt. A baleset körülményeit a MÁV szakértők bevonásával vizsgálja.

Miután a balatonfüredi személyvonat utolsó kocsiját lekapcsolták, a járat folytatta útját.

A Székesfehérvárra tartó vonatok Budafok-Háros, Érd Felső érintésével, módosított útvonalon közlekednek a hiba helyreállításáig. Az érintett vonalon 10-20 perces késések előfordulhatnak - közölte Kavalecz Imre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Nagy eséssel indul a nap a tőzsdéken

Nagy eséssel indul a nap a tőzsdéken

Tegnap jelentős mínuszban zártak az amerikai tőzsdék. Az esést a Nasdaq vezette több mint 3 százalékos eséssel, ami elsősorban az Nvidia közel 10 százalékos esésének tudható be. Emellett az is figyelemre méltó, hogy a befektetői félelemindexnek nevezett VIX-index több mint 38 százalékot ugrott meg. Ezt követően nagyobb mínuszokat láthattunk ma reggel az ázsiai tőzsdéken is, a japán Nikkei közel 4 százalékos mínuszban van. A határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján pedig Európa is mínuszban nyithat. A hangulat azt követően kezdett romlani kedden, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést, emellett ráadásul a félvezető iparból érkező gyenge számok is aggasztják a befektetőket. Utóbbi eredményeként tegnap nem csak az Nvidia, de más chipgyártók, köztük az AMD és az Intel is jelentős mínuszban zárták a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×