eur:
393.22
usd:
355.8
bux:
72440.62
2024. szeptember 4. szerda Rozália

A reklám jól jön, de nem lesz Stephen Colbert híd Budapesten

Stephen Colbertről biztosan nem fogják elnevezni az M0-ás körgyűrű északi hídját, még akkor sem, ha a szavazás első fordulójában a szavazatok több mint felét kapta meg az amerikai humorista, és a második fordulóban is már több mint 77 ezer vokssal vezet a második helyen álló Szent Korona híd elnevezés előtt - mondta az InfoRádiónak Merényi Miklós, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kommunikációs igazgatója.

A www.m0hid.gov.hu internetes oldalon augusztus 21-ig lehetett nevet javasolni az új északi hídnak, az augusztus 22-én kezdődött második fordulóban pedig az első huszonötre lehet ismét voksolni.

Bár a szavazatok pontos száma nem igazán mérvadó, hiszen - mint Merényi Miklós is bevallotta - már korábban is meghackelték a szavazást, az arányok azért mégis sokatmondók: Stephen Colbert amerikai humorista a voksolás első fordulóját a szavazatok 53 százalékával nyerte, a második fordulóban pedig jelenleg a voksok 80 százalékát mondhatja magáénak.

Amerikai ingyen reklám Magyarországnak

A szaktárca kommunikációs igazgatója ennek ellenére kizártnak tartja, hogy Stephen Colbertről neveznék el a hidat, de - mint mondta - az amerikai humorista kampányával jó ingyen reklámot biztosít Magyarországnak.

A Comedy Central tévécsatornán futó műsorában ugyanis már háromszor is beszélt a szavazásról: először arra kérte nézőit, hogy Chuck Norris helyett (aki egy ideig vezette a szavazást) inkább rá voksoljanak.

Másodszorra Zrínyi Miklós "legyőzéséhez" kérte a nézők segítségét, a harmadik adásban pedig elmesélte, ki is az a Zrínyi Miklós, beszélt Magyarországról, a Rubik-kockáról és a mangalicáról is - összegezte Merényi Miklós.

Stephen Colbertnek a reklám ellenére sincs azonban esélye, mint ahogy a harmadik helyen álló Jon Stewart amerikai humoristának, és a Magyarországot a nemzetközi hírekbe repítő Chuck Norrisnak sem, aki a negyedik helyen áll.

A követelmények

Mindenekelőtt azért esélytelenek, mert még élnek, de ha ez nem volna kizáró ok, akkor is ott van az az apró tény, hogy egyikük sem magyar történelmi személyiség, a hídhoz közel eső földrajzi hely, vagy régi történelmi település. Hagyományosan ezek jöhetnek ugyanis szóba az elnevezéskor - derült ki Merényi Miklós szavaiból.

A minisztérium mindenesetre megpróbálja kihasználni az M0-ás híd elnevezését övező jelentős amerikai figyelmet, és turisztikai információkat is feltesznek a szavazás internetes oldalára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

A háború elején teljesen elképzelhetetlen volt, hogy az ukrán haderő megtámadja Oroszországot és elfoglal egy egész várost a rivális állam területén, így nem meglepő, hogy sokan hatalmas sikerként ünnepelték azt, hogy az 5000-es lélekszámú Szudzsa augusztusban ukrán kézre került. Közben kevés szó esett arról, hogy az orosz hadsereg elfoglalt számos kistelepülés mellett egy 14 ezres kisvárost, Novohrodivkát és felvonultak a stratégiai fontosságú Pokrovszk térségében. Ha az ukrán hadvezetés nem tudja sürgősen stabilizálni a helyzetet a keleti fronton, egyértelműen kijelenthető lesz, hogy sokkal nagyobbat vesztettek Kurszk megtámadásával, mint az oroszok, nemcsak Donyeck megye kerülhet súlyos veszélybe, de Dnyipropetrovszk védelmére is fel kell készülnie az ukrán hadseregnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×