eur:
393.24
usd:
355.73
bux:
72449.77
2024. szeptember 4. szerda Rozália

A kormánypártok gyengülnek, Orbán Viktor erősödik

Tovább gyengült a kormánypártok támogatottsága; a csalódottak most már egyértelműen a Fideszhez pártolnak - olvasható a Medián legújabb felmérésében. A hvg.hu által közölt, augusztus 4-e és 8-a között készült, 1200 fős reprezentatív felmérés szerint a közvélemény-kutató utoljára az MSZP által elveszített európai uniós választások után mért ekkora különbséget a két párt között.

A szavazókorú népesség 40 százaléka most a Fideszre, 26 százaléka az MSZP-re szavazna, a választani tudó biztos szavazók körében pedig még nagyobb a különbség: a Fidesz támogatottsága 56, a szocialistáké 35 százalék, az SZDSZ és az MDF egyaránt 3 százalékon áll.

A felmérés szerint augusztusban nem folytatódott a gazdasági közhangulat drámai mértékű romlása, de a korábbi 70 helyett most a válaszadók 72 százaléka mondta, hogy szerinte rossz irányba mennek a dolgok az országban.

Tovább csökkent a kormánypárti politikusok népszerűsége, a Fidesz elnöke viszont újabb híveket szerzett; Orbán Viktor most Dávid Ibolya, az MDF elnöke, valamint Sólyom László államfő és Szili Katalin házelnök után a negyedik legnépszerűbb politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

A háború elején teljesen elképzelhetetlen volt, hogy az ukrán haderő megtámadja Oroszországot és elfoglal egy egész várost a rivális állam területén, így nem meglepő, hogy sokan hatalmas sikerként ünnepelték azt, hogy az 5000-es lélekszámú Szudzsa augusztusban ukrán kézre került. Közben kevés szó esett arról, hogy az orosz hadsereg elfoglalt számos kistelepülés mellett egy 14 ezres kisvárost, Novohrodivkát és felvonultak a stratégiai fontosságú Pokrovszk térségében. Ha az ukrán hadvezetés nem tudja sürgősen stabilizálni a helyzetet a keleti fronton, egyértelműen kijelenthető lesz, hogy sokkal nagyobbat vesztettek Kurszk megtámadásával, mint az oroszok, nemcsak Donyeck megye kerülhet súlyos veszélybe, de Dnyipropetrovszk védelmére is fel kell készülnie az ukrán hadseregnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×