eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Polt ott volt, Gyurcsány nem ment el

Gyurcsány Ferenc nem, Polt Péter viszont megjelent a parlament költségvetési bizottságának csütörtöki ülésén, ahol a miniszterelnököt és a legfőbb ügyészt az Altus Rt., valamint a Közlöny és Lapkiadó Kft. ügyeiről hallgatták volna meg. A testület nem tudta elfogadni napirendjét, ezért Polt Péter sem válaszolt a kérdésekre.

A bizottság ülésén az Altus Rt. és a Közlöny és Lapkiadó Kft. között 1995-ben létrejött szerződés miatt hallgatták volna meg a kormányfőt és a legfőbb ügyészt.

Gyurcsány Ferenc levélben közölte: előre egyezetett időpontban kész megjelenni a bizottság előtt - mondta Varga Mihály, a testület fideszes elnöke.

Az ülésen a szocialista képviselők nem jelentek meg. A testület nem volt határozatképes, így napirendjét sem tudta elfogadni.

A pénzügyminisztériumi politikai államtitkár ezért távozott az ülésről. Polt Péter legfőbb ügyész erre hivatkozva szintén nem kívánt válaszolni a kérdésekre.

Molnár Albert úgy vélekedett, hogy Varga Mihály fideszes bizottsági elnök visszaélt jogkörével, mert a költségvetési bizottságnak "nincs kompetenciája" vizsgálni az Altus Rt. és a Közlönykiadó Kft. közötti 1995-ös szerződést.

A legfőbb ügyész hétfőn jelentette be, hogy a közérdek sérelmét állapította meg a Legfőbb Ügyészség a kormányfőt is érintő Szalay utcai ingatlan ügyében.

Polt Péter az InfoRádiónak azt mondta: nem tartja ellentmondásosnak, hogy az ügyészség most, kevéssel a választás előtt indított polgári peres eljárást, mert új információik vannak az ügyben.

Varga Mihály kijelentette: a szocialista politikusok egérutat adtak Gyurcsány Ferencnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×