eur:
393.99
usd:
354.4
bux:
72041.31
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Regionális egészségbiztosítási pénztárakat alakítana ki a Fidesz

A jelenlegi 4-4,5 százalékról a GDP 7-7,5 százalékára emelné az egészségügyi ráfordításokat a Fidesz - jelentette ki Mikola István, a pár kormányfőhelyettes-jelöltje.

A politikus azt mondta, hogy a strukturális zavarokkal küzdő, pénzhiányban szenvedő egészségügyi rendszert 16-20 évre lehet európai szintre emelni.

"A helyzet javulna az első négy évben is, hiszen megemeljük a ráfordításokat a hazai összbevétel jelenlegi 4-4,5 százalékos szintjéről 7-7,5 százalékra" - mondta Mikola István.

Az állam alkotmányos felelőssége az emberek egészségügyi ellátásáról gondoskodni. Az állam nem háríthatja át ezt a felelősségét sem a kisemmizett önkormányzatokra, sem a befektetőkre - közölte.

A Fidesz regionális egészségbiztosítási pénztárakat alakítana ki, amelyek a finanszírozás területén figyelembe vehetnék a népegészségügy vonatkozásában az országon belül meglévő különbségeket - tette hozzá Mikola István.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×