eur:
393.99
usd:
354.4
bux:
72041.31
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

A bíróság elutasította az atomerőmű kérelmét

Első fokon elutasította a Szekszárdi Munkaügyi Bíróság a Paksi Atomerőmű Rt. kérelmét a Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete ellen indított nem peres eljárásban - közölte a szakszervezet jogi képviselője.

A Paksi Atomerőmű vezetése azt kérte a bíróságtól, hogy állapítsa meg, jogellenesen jelentette be a szakszervezet a bértárgyalásokra vonatkozó szándékát.

A munkáltató a Munka törvénykönyvének olyan alapelveire hivatkozott, mint az együttműködési kötelezettség, vagy a joggal való visszaélés tilalma.

A bíróság nem jogerős végzése szerint ezek a jogsértések nem állapíthatók meg az ügyben.

A Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezetének elnöke, Berkes Sándor elmondta: folytatják a tárgyalásokat, de a sztrájkhelyzetet nem függesztik fel.

A Paksi Atomerőmű vezetése március 1-jén kezdett bértárgyalást a négy szakszervezettel.

A munkáltató az addigi tárgyalásokon 2 százalékos bérnövekedést ajánlott, további 2 és fél százalék jutalomként történő kifizetésével; ezzel szemben a szakszervezet 10 százalékos alapbér-emelést követel és évente 5 százalékot az uniós felzárkóztató programokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×