eur:
395.74
usd:
367.17
bux:
73899.74
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A magyarok kétharmada elégedett a rendőrséggel

Tizenhárom közép-kelet-európai ország lakossága közül a magyarok elégedettek a legnagyobb arányban a rendőrség munkájával - derül ki egy nemzetközi felmérésből.

Az Új Európa Barométer vizsgálatot tavaly készítették, Magyarországon a Tárki közvélemény-kutató intézet ezer embert kérdezett meg.

A magyarok 68 százaléka ítélte jónak a rendőrség munkáját, míg a tizenhárom ország átlagában csak 48 százalék volt elégedett vagy nagyon elégedett a rendőrség bűnüldöző tevékenységével.

Két országban katasztrofálisan rossz a lakosság véleménye a rendőrségről: Oroszországban és Ukrajnában.

Magyarországon kívül még Romániában, Bulgáriában, Fehéroroszországban és Lengyelországban jobb az átlagosnál a rendőrség munkájának megítélése.

A vizsgált országokban átlagosan a családok 18 százalékában vált valaki az elmúlt évben áldozattá. Kiugróan magas az áldozattá válás esélye Csehországban és Litvániában, de az átlag felett van Lengyelországban is.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf volt edzője: "ne írjuk le őt, nagyon keveset tudunk a munkájáról"

Selmeci Attila szerint egy szuper formában lévő Milák Kristófot senki nem tudott volna legyőzni a 200 méteres pillangóúszásban a párizsi nyári olimpián. A sportoló volt edzője, a sportági szövetség szakmai alelnöke ezzel együtt nagyon büszke korábbi tanítványára. Az InfoRádió őt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 11:17
×
×
×
×