eur:
395.48
usd:
365.28
bux:
73851.43
2024. július 31. szerda Oszkár

Nyolcezer forintért gyilkolták meg a soproni taxist

Egy munkanélküli testvérpárt vádolnak a múlt heti soproni taxis-gyilkosság elkövetésével. A 18 és 25 éves férfit pénteken fogta el a megyei rendőrség - mindketten beismerték a bűntett elkövetését. A férfiak nyolcezer forintot zsákmányoltak.

Elfogta a rendőrség a múlt heti soproni taxis-gyilkosság feltételezett elkövetőit - közölte a megyei rendőrfőkapitány az InfoRádióval. Szabadfi Árpád elmondta: a 18 és 25 éves, büntetett előéletű munkanélküli testvérpár tagjai közül a fiatalabbik bevallotta, hogy ő lőtte le hátulról a taxisofőrt, aki azonnal életét vesztette.

A gyilkosságot nyereségvágyból követték el, a taxistól végül nyolcezer forintot vettek el. A bűntényt egy 9 mm-es FÉG típusú pisztollyal követték el. A fegyvert a gyilkosságot követően szétszerelték és több helyen eldugták. A pisztoly darabjait a 18 éves férfi mutatta meg a rendőröknek.

Szabadfi Árpád közölte: mindkét gyanúsított volt már büntetve korábban. Az idősebb férfi korábban a büntetés-végrehajtásban dolgozott, de szolgálat alóli kibúvás miatt elbocsátották, ezért munkanélküliként alkalmi munkákból élt.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány az InfoRádiónak elmondta: a két férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van és mivel a taxisok közfeladatot ellátó személyeknek minősülnek, a testvérpár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Mivel a gyanúsítottakat nyomozás eredményeként kerítették kézre, ezért a rendőrség visszavonta a korábban kiírt egymillió forintos nyomravezető díjat.

1991 óta 16 taxis gyilkosság történt Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kós Hubert a negyedik idővel jutott tovább, Telegdy Ádám is versenyben maradt

Kós Hubert, a 200 méteres hát fukuokai világbajnoka nagy reményekkel várta a szám párizsi versenyeit. Kényelmes úszással, a negyedik idővel jutott tovább. Telegdy Ádám is versenyben maradt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×