eur:
395.4
usd:
365.07
bux:
73836.44
2024. július 31. szerda Oszkár

A magyarok jöhetnek, az arabok nem

A magyarok negyede egyetlen menedékkérőt sem engedne be az országba. Az emberek háromnegyede pedig mérlegelne, hogy ki jöhet és ki nem. Talán azért, mert Magyarországra főleg magyarok vándorolnak be.

A határon túli magyarok kedveltek, az arabok, a kínaiak, vagy a románok már kevésbé. A TÁRKI szociológusa az InfoRádióban azt mondta: Magyarországon már régóta magasabb az idegenellenesség, mint más európai országban, vagy akár a környező államokban.

Ennek oka, hogy Magyarország lakossága igen homogén. A bevándorlók a lakosság 1-2 százalékát teszik ki, a 70 százalékuk pedig magyar nemzetiségű.

Sík Endre elmondta: a megkérdezettek egynegyede mérlegelés nélkül minden bevándorlási kérelmet elutasítana. 70 százalékuk pedig attól függően döntene, hogy kiről van szó. Az oroszokat, az arabokat, a cigányokat, a románokat és a kínaiakat szinte mindegyikük elutasítaná.

A szociológus szerint a válaszolók többsége rejtetten idegenellenes. Ezt nem vállalják fel, de ha egyes népcsoportok kerülnek elő, akkor már látszik, hogy nem akarnak Magyarországon külföldit látni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kós Hubert elmondta, miért lett „csak” negyedik az előfutamban

Kós Hubert futamában második lett, negyedik idővel jutott a középdöntőbe a 200 méteres hátúszásban. Elmondta, miért választotta ezt a taktikát. Telegdy Ádám egy kizárásnak köszönhetően jutott tovább.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Magyar GDP-növekedés: drámai szám jelent meg

Magyar GDP-növekedés: drámai szám jelent meg

Idén 1,8-2,2 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság, jövőre pedig a 3,5 százalékos növekedés mindenképpen elérhető - mondta a pénzügyminiszter szerdán a TV2 Mokka című műsorában. Ez alapvetően új információ a kormány részéről, és minden korábbinál pesszimistább előrejelzés. Úgy tűnik, a kormány már lemondott az idei 2,5%-os növekedési céljáról is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×