eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Nincs garancia a terrorakció ellen

Egy nem megerősített információra utalva a parlament külügyi bizottságának elnöke azt mondta: nincs semmi garancia arra, hogy Magyarországon nem lesz olyan akció, mint az állítólagos terrortámadás a grúz gázvezetékkel szemben.

A parlament külügyi bizottságának elnöke ezt az után mondta, hogy a testület zárt ülésen hallgatta meg Zsohár Istvánt, az Információs Hivatal főigazgatóját az orosz-ukrán gázvitáról és a gázellátás biztonságáról.

Németh Zsolt (Fidesz) azt kifogásolta, hogy a magyar politika az elmúlt 15 évben érthetetlen módon nem fordított figyelmet az energiaellátás kockázatának csökkentésére. A testület elnöke szerint semmiképpen sem csökkenthető az állami tulajdon aránya az energiaellátásban.

A bizottság szocialista alelnöke szerint a biztonságos ellátás és a stabilitás a legfontosabb a gázellátásban. Kozma József halaszthatatlannak tartotta, hogy kutassanak a megújuló energiaforrások után.

A kormánypárti és az ellenzéki politikus is nagy reményekkel tekint Vladimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatása elé. Arról viszont egyikőjük sem nyilatkozott, hogy Magyarország számára van-e nemzetbiztonsági kockázata az orosz-ukrán gázvitának.

Németh Zsolt csak annyit közölt: nincs garancia arra, hogy nem történik olyan támadás, mint a grúz gázvezeték elleni állítólagos terrorakció.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×