eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Áder szerint szinte mindenki rosszabbul él, mint négy éve

A Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányt a munkanélküliség és az áremelkedések jellemzik - jelentette ki Áder János, a Fidesz frakcióvezetője. A kormányszóvivő viszont éppen az ellenkezőjét mondta: 80 ezerrel több ember dolgozik, az áfacsökkentéssel pedig az árak is csökkentek.

Az ellenzéki politikus szerint a gyermekeket nevelő családok, az otthonteremtésre vállalkozó fiatalok, az idős, beteg emberek és a vállalkozók rosszabbul élnek most, mint négy éve, miközben az MSZP jóléti rendszerváltást ígért 2002-ben.

A frakcióvezető elmondta, hogy az otthonteremtésre vállalkozó fiataloknak egy 10 millió forintos hitel esetén 2006-ban 26 ezer forinttal többet kell havonta törleszteniük, mint 2003-ban.

Áder János közölte: a kormány megszüntette a családi adókedvezményt, a gáz ára 67 százalékkal, a villanyáramé 38 százalékkal emelkedett az elmúlt négy évben, a diákbérletért pedig kétszer többet kell fizetni.

Az ellenzéki politikus hozzátette, hogy a szív- és érrendszeri betegségben szenvedő egymillió ember sem él jobban, hiszen az általuk leggyakrabban használt gyógyszerek ára 2002 óta 76-139 százalékkal emelkedett.

Áder János szerint a vállalkozóknak sem lett könnyebb az életük, mert 136 százalékkal többet fizetnek a gázért, és nem kapták vissza időben az áfát.

Batiz András kormányszóvivő minderre azt mondta: a Fidesz frakcióvezetője hangulatot kelt, és a fehérről szeretné bebizonyítani, hogy fekete.

Szerinte 100 családból 95 jól járt az új családtámogatási rendszerrel. A nyugdíjasok pedig maguk is el tudják dönteni, hogy a 2001-es 38 ezer forintos átlagnyugdíjnál mennyivel magasabb a mostani, 65 ezer forint.

Csaknem 50 ezer fiatal tudott lakáshoz jutni úgy, hogy nem volt spórolt pénze. Olcsóbb a gyógyszer, a gáz ára pedig teljes egészében nem a kormánytól függ – tette hozzá Batiz András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×