eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Lamperth az SZDSZ jelöltje is

Az MSZP és az SZDSZ tíz helyen indít közös képviselőjelöltet az áprilisi választásokon.

Gulyás József, a liberális párt ügyvivője közölte: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban Jüttner Csaba, a város szabad demokrata polgármestere, Tiszvasváriban pedig Juhász Ferenc szocialista honvédelmi miniszter lesz a két párt közös jelöltje.

Somogy megyében, Kaposváron Lamperth Mónika szocialista belügyminisztert támogatja az MSZP és az SZDSZ.

Gulyás József hangsúlyozta: a megállapodások célja, hogy elősegítsék a kormánykoalíció jelöltjeinek első fordulós győzelmét.

A választási együttműködés eredményeként Szeged három választókerületében két MSZP-s jelölt- Botka László helyi polgármester és Újhelyi István – és egy szabad demokrata politikus - Sándor Klára – indul.

Kecskemét egyik választókerületében Szécsi Gábor polgármester az SZDSZ színeiben indul, míg a másik körzetben Balogh László, a megyei közgyűlés MSZP-s elnöke méretteti meg magát a két párt jelöltjeként.

Szombathelyen a 2002-es megállapodást újítják meg: az egyik körzetben Hankó-Faragó Miklós, az igazságügyi tárca szabad demokrata államtitkára indul, a másik közös jelölt a szocialista Gaál Angelika lesz.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×