eur:
392.99
usd:
355.79
bux:
72673.35
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Nem fizeti vissza a tatabányai főiskola a jogszerűtlenül beszedett pénzeket

Nem fizeti vissza az oktatási biztos által kifogásolt képzési-fejlesztési díjat a hallgatóknak a tatabányai főiskola. Az intézmény főigazgatója azt is közölte, hogy a korábbi fizetési gyakorlatot megszüntették.

Kandikó József elmondta: 2005 első félévében 1.041 hallgatótól szedtek be képzési díj címen 20-20 ezer forintot.

Az összesen 20 millió forintot a tanulmányokat elősegítő többletszolgáltatásokra, számítástechnikai eszközök beszerzésére, a könyvtár és az SMS-küldő tanulmányi rendszer fenntartására és fejlesztésére fordították.

Az intézmény főigazgatója hangsúlyozta: a pénzt azért nem fizetik vissza, mert utólag nem állapítható meg, hogy ki milyen arányban vette igénybe a többletszolgáltatásokat.

Az oktatási biztos korábban megállapította, hogy a díjat azoknak az államilag támogatott képzésben részt vevő diákoknak is be kellett fizetniük, akik a szolgáltatásokat nem vették igénybe, továbbá, hogy a szolgáltatások igénybevétele nem feltétele a főiskolai végzettség megszerzésének.

Aáry-Tamás Lajos kezdeményezte, hogy az államilag finanszírozott képzésben részt vevő hallgatók fizetési kötelezettségét a főiskola szüntesse meg, és az intézmény térítse vissza a jogszerűtlenül beszedett képzési hozzájárulást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Miért éri meg továbbtanulni egy cégvezetőnek? Erről szól az MBA 2024-ben

Miért éri meg továbbtanulni egy cégvezetőnek? Erről szól az MBA 2024-ben

Továbbra is az oktatási piac sztárjai az MBA (Master of Business Administration) képzések: az erős nemzetközi versenyben a magyar szereplők is jól teljesítenek. A Budapesti Corvinus Egyetemen 25 éve indították az első MBA képzéseket, amikkel elsősorban olyan közép- és felsővezetőket céloznak, akik karrierjük építésén túl üzleti látásmódjukat, cégvezetői, stratégiai gondolkodásukat szeretnék fejleszteni. Az executive MBA képzések lehetőségeiről és a gyakorlati megközelítésről kérdezte a Portfolio Toarniczky Andrea szakfelelőst, a képzés vezetőjét és Lajtos Zoltánt, a Grundfos szivattyúgyártó kutatás-fejlesztési igazgatóját, a képzés egyik mentorát és alumniját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×