eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Ezek a veszélyek leselkednek a gyerekekre

Az ünnepi időszakban több olyan baleset is érheti a gyermekeket, amelyek az évnek csak ebben az időszakában fenyegetnek, ezért a lakásban és a szabadban is jobban oda kell figyelni rájuk - mondta Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány vezetője az M1 aktuális csatornán.

Kiemelte, hogy a karácsonyi sütés-főzés miatt gyakoriak az égési sérülések, de áramütéssel is gyakrabban találkoznak a mentők ilyenkor, mivel a színes fényfüzéreket, díszes ünnepi világításokat a gyermekek érdekesnek találják. A rosszul szigetelt világító díszek veszélyesek lehetnek - figyelmeztetett.

A kisgyermekkel utazó autósoknak a biztonsági üléseket ajánlotta, mivel ezek - mint mondta - sokszor akár életet menthetnek a csúszós utakon, megfelelő biztonsági felszerelésekkel nagy erejű ütközésekből is komolyabb sérülés nélkül kerülhetnek ki a gyermekek.

Az alapítvány vezetője hangsúlyozta, hogy télen sem ritkák a szabadtéri balesetek, ám a síelés, szánkózás vagy korcsolyázás miatti fejsérüléseket bukósisakkal ki lehet védeni.

Gesztesi Éva ismertette, hogy a Magyar Gyermekmentő Alapítvány Budapesten, Győrben, Pécsen, nyáron pedig a Balaton körül, a Szent Márton Alapítvány pedig a főváros mellett Debrecenben és Miskolcon vesz részt a gyermekmentésben az Országos Mentőszolgálattal együttműködve.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×