eur:
395.45
usd:
365.45
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Tüdőrákban Magyarország a világelső

Tüdőrákellenes évnek nyilvánította 2006-ot a Magyar Tüdőgyógyász Társaság, mivel a lakosság számához viszonyítva a világon sehol nem halnak meg annyian ebben a betegségben, mint Magyarországon - közölte az InfoRádióban a társaság elnökségi tagja.

Kovács Gábor elmondta: az országban évente nyolcezer ember veszti életét a betegség miatt, közülük egyre több a nő.

A szakember szerint ezért is szükséges a tüdőrákellenes program, amely szakmailag a miniszterelnök által február 3-án bejelentett magyar rákellenes programhoz illeszkedik.

Kovács Gábor hozzátette: három célcsoportot határoztak meg, ezek közül az egyiket a tüdőgyógyászok és onkológusok, valamint más, érdeklődő orvosok jelentik.

Célunk, hogy az egészségügyi dolgozók minél többet tudjanak meg a tüdőrák vizsgálatával és terápiájával kapcsolatos kérdésekről, előadások és rendezvények keretében - hangsúlyozta a szakember.

A második célcsoport a lakosság, az embereknek ugyanis kevés információjuk van arról, hogy a tüdőrák megelőzhető, illetve korai stádiumban felismerhető, és ekkor hatékonyan kezelhető – mondta Kovács Gábor, aki szerint azt is érdemes tudatosítani, hogy nem kell félni a kezelésekről.

A harmadik célcsoportba az egészségügyi hatóságok kerülnek, amelyeknek biztosítaniuk kell a szükséges feltételeket a betegség elleni küzdelemhez – közölte a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnökségi tagja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×