eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Háfra Noémi a világméretű koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női kézilabdatornája B csoportjában játszott Magyarország-Franciaország mérkőzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Női kézi, magyar–brazil: Golovin Vlagyimir fontos előjelre hívta fel a figyelmet

A magyar női kézilabda-válogatott 30-29-re kikapott a legutóbbi nyári játékokon ezüstérmes francia csapattól első csoportmérkőzésén a tokiói olimpián. A magyar együttes legközelebb kedden lép pályára Brazília ellen. Golovin Vlagyimir, az MTK női csapatának vezetőedzője szerint a vereség ellenére a magyar csapat jó benyomást tett a szurkolókra, és a játékosok hasznos tapasztalatokat szereztek.

Golovin Vlagyimir szerint bármely világversenyen, így az olimpián is az első mérkőzés komoly mentális terhet jelent a csapatok számára, a játékosok pedig jellemzően túlizgulják a helyzet. Az MTK női csapatának vezetőedzője felidézte, a franciák elleni összecsapás nem indult kedvezően, de aztán jót tett, hogy Elek Gábor szövetségi kapitány cserékbe kezdett. Pályára küldte például Háfra Noémit, aki percek alatt megmutatta, miért várják őt a magyar női kézilabda legjobbjának.

A szakember elismerően szólt a szakmai stáb azon döntéséről is, hogy már az első félidőben mindenki játéklehetőséghez jutott, amit jól is kamatoztattak a pályán. Szerinte egyértelműen a csapat erejét, tartását mutatja, hogy a hajrában sikerült a magyar lányoknak felzárkózniuk a franciákhoz. Megjegyezte, egy kézilabda-mérkőzésen néhány gól ide vagy oda, nem jelent sem előnyt, sem hátrányt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a kapuscserét követően, Bíró Blanka szenzációs védéséinek is köszönhetően, a válogatott ott tudott lenni a végjátékban.

Bár végül egy góllal, 30–29-re veszített a magyar csapat, mégis óriási tartásról tett tanúbizonyságot Elek Gábor együttese – ismételte meg Golovin Vlagyimir –, aminek a legfontosabb üzenete, hogy

bárki ellen képesek lehetnek a bravúrokra.

A magyar női kézilabdázók következő ellenfelét, a brazilokat illetően a vezetőedző emlékeztetett, a két felkészülési összecsapáson sikerült a győzelem, csakhogy erre a korábbi világbajnok is emlékszik.

„Jobb helyzetben vagyunk önbizalom szempontjából, de ez egy világverseny, így nehéz bármit is jósolni, ezért az adott napon a legjobb formában lévő, legjobb akarattal bíró csapat fog győzni” – tette hozzá Golovin Vlagyimir.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×