eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
CHIBA, JAPAN - JULY 25: Gergely Siklosi of Team Hungary (L) competes against Andrea Santarelli of Team Italy (R) in the Mens Épée Individual Fencing semifinal 1 on day two of the Tokyo 2020 Olympic Games at Makuhari Messe Hall on July 25, 2021 in Chiba, Japan. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images,)
Nyitókép: Matthias Hangst/Getty Images

Siklósi Gergely a döntőben

Párbajtőrben is lesz magyar az olimpiai fináléban: Siklósi Gergely legyőzte az olasz Andrea Santarellit.

Az egész nap ellenállhatatlanul és higgadtan vívó Siklósi Gergely remekül kezdett, 4-1-re vezetett. Innen 4-3-ra zárkózott fel riválisa. A második harmad szorosan alakult, de a végén a világranglistavezető és vb-címvédő magyar 8-6-ra el tudott lépni.

Siklósi tartotta előnyét, de aztán 10-10-nél utolérte az olasz. Ez viszont nem zökkentette ki a magyar sportolót, sorozatban ötször talált, így 15-10-re győzött.

Tokió, 2021. július 25.
Siklósi Gergely, miután győzött a dél-koreai Pak Szang Jung ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi párbajtőr negyeddöntőjében a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én.
MTI/AP/Haszan Ammar
Siklósi Gergely, miután győzött a dél-koreai Pak Szang Jung ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi párbajtőr negyeddöntőjében a Makuhari Rendezvényközpontban MTI/AP/Haszan Ammar

A finálé 14.15-kor kezdődik. Ellenfele az aranyéremért a francia Cannone lesz.

„Jó volt az antré. Az ellenfelem meg volt illetődve, én meg jól építettem fel, éreztem, hogy jó a hegyem. Az elmúlt napokban voltak pozitív jelek, hogy jó lesz, és sokan hisznek bennem. 10-10-nél elkezdtünk vívni. Kiskorom óta tudok váltani, ha a harmadik harmadhoz érünk. Ezt nem tudom megmagyarázni, ez tehetség, ezt kaptam” – mondta az asszó után.

Hozzátette, hogy nincs benne semmilyen feszültség – „Mire feszkózzunk?” -, és nem érez nyomást az olimpia miatt sem.

Elárulta azt is, hogy reggel vívott asszókat Boczkó Gáborral, korábbi világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőrözővel, a magyar szövetség mostani sportigazgatójával, aki először legyőzte, de aztán visszavágott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×