eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Péni István a férfi légpuska 10 méteres versenyszám döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Aszaka Lőtéren 2021. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Péni István ötödik lett

Az ötödik lett a férfi légpuskások döntőjében Péni István a tokiói olimpián. Ez pályafutása eddigi legjobb olimpiai eredménye

Péni István jól kezdte a férfi légpuskások döntőjét. Az első ötös sorozatban ő lőtt a leginkább kiegyensúlyozottan, aztán a másodikat rosszabbul kezdte, becsúszott egy 9,8-as, de a végére 10,4-es és 10,6-os is, így holtversenyben a negyedik helyen állt tíz lövés után.

Következett a kieséses rész: mindenki kettőt lőtt, és végül az utolsó befejezte a versenyzést. Az első fordulóban két 10,2-es lőtt Péni, ezzel a hatodik helyre esett vissza, aztán egy 10,5 és egy 10 volt az eredménye, így még versenyben maradt.

Az amerikai Kozeniesky ráijesztett, de sikerült bentmaradnia két stabil eredménnyel. A török Akgunnal volt nagy csatában a következő kieső hely elkerüléséért. Másodikra egy 10,8-ast lőtt, de ellenfele is, így nem tudta megelőzni. Ezzel az ötödik helyen zárta a viadalt 186,5 körös eredményével.

Az olimpia honlapja szerint a győztes az amerikai William Shaner lett (251,6 kör), mögötte két kínai, Lihao Sheng (250,9) és Haoran Yang (229,4) végzett.

A szám másik magyar indulója, Pekler Zalán 621,1 körrel a 39. helyen zárta az alapversenyt.

Péni legközelebb kedden áll lőállásba Tokióban, mégpedig Mészáros Eszterrel az oldalán a légpuska vegyescsapat versenyében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×