eur:
394.26
usd:
357.78
bux:
72282.1
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
Aston Martin embléma. Forrás: Aston Martin
Nyitókép: Forrás: Aston Martin

Egy brit cég megoldaná az olimpiai érmek problémáját

Mint arról az Infostart is beszámolt korábban, furcsák az olimpiai érmek.

Az Aston Martin motorháztető-jelvényeit gyártó cég ingyenes javítást és helyreállítást ajánlott fel azoknak az olimpikonoknak, akiknek a párizsi olimpián szerzett érme megkopott, elvesztette a fényét - írja a hvg.hu a Daily Mail cikke nyomán.

Az ajánlat a kétszáz éve működő Vaughtonstól érkezett. A manufaktúra érmek, kitűzők és kitüntetések gyártására szakosodott, Birmingham híres ékszerésznegyedében található, és több mint hatvan éve készít emblémákat a brit luxusautó-gyártó cég számára. A McLarennek és a Bentley-nek is dolgoznak.

A szolgáltatást egyelőre csak a brit sportolóknak kínálják, azután, hogy néhányan panaszkodni kezdtek az érmük minőségére. Ilyen volt az amerikai Naija Houston gördeszkás, aki egy héttel a versenye után mutatta meg bronzérmének állapotát. Igaz, neki az olimpiai szervezőbizottság azt ígérte, lecserélik.

Az idei nyári olimpiai játékok érmeiben egyébként ott van az Eiffel-torony egy darabkája is. Az érmek közepén lévő hatszögletű rész a torony korábbi felújításának vashulladékából került az érmekbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×