eur:
393.5
usd:
356.55
bux:
71633.47
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Karen Bass, Los Angeles polgármestere lengeti az olimpiai zászlót a 2024-es párizsi nyári olimpia záróünnepségén a Stade de France-ban 2024. augusztus 11-én. 2028-ban Los Angeles rendezi a nyári olimpiát.
Nyitókép: MTI/EPA/Mast Irham

Nagyon „stílszerűen” ért Los Angelesbe az olimpiai zászló

Karen Bass polgármesterrel az élén visszaérkezett Los Angelesbe az az amerikai küldöttség, amely Párizsból vitte magával a 2028-as nyári ötkarikás játékoknak otthont adó metropoliszba az olimpiai lobogót.

A francia fővárosban vasárnap ért véget a XXXIII. nyári olimpia, az insidethegames.biz portál helyszíni beszámolója szerint pedig a záróünnepségen átvett zászlót az amerikai delegáció egy pálmafákkal és "LA 2028" logóval díszített repülőgépen szállította a következő nyári ötkarikás játékok városába.

„Az érkezés nagyon kaliforniai volt, a landolást napsütés és egy 4,6-os erősségű földrengés előzte meg” – fogalmazott a portál tudósítója, aki szerint a négy év múlva esedékes olimpia szervezőinek olyan kihívásokkal is szembe kell nézniük, mint amilyenek például a szélsőséges természeti jelenségek.

A beszámoló a megoldandó feladatok között említette a Los Angeles-i közlekedési helyzetet és a lakhatási gondokat. Utóbbival kapcsolatban azt írta, hogy Los Angelesben az elmúlt években először sikerült csökkenteni a hajléktalanok számát, amely így is elérheti a 75 ezer főt.

„Sok munkánk van még” – ismerte el a polgármester, aki a lakhatás javítását illetően menhelyek építését említette. Kijelentette továbbá, hogy a tömegközlekedés elsőbbséget élvez az egyéni közlekedéssel szemben. Az olimpiához kapcsolódó program keretében háromezer autóbusz beszerzését tervezik, az ötkarikás játékok idejére a szállítást megkönnyítendő külön buszsávokat alakítanak ki.

A Los Angeles-i olimpiára 2028. július 14. és 30. között kerül sor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
Tombol a háború Oroszország kapujában, Belgorodban is vészhelyzetet hirdettek - Híreink az ukrán frontról szerdán

Tombol a háború Oroszország kapujában, Belgorodban is vészhelyzetet hirdettek - Híreink az ukrán frontról szerdán

Egy kicsit megint lelassult az ukrán hadsereg kurszki támadásának dinamikája, de keleti irányba, Giri felé, illetve északra, Lgov felé, továbbra is nyomulnak az ukrán csapatok. Közben a szomszédos Belgorod megyében vészhelyzetet hirdetett a terület kormányzója az Ukrajna területéről érkező támadások miatt. Nincs jele annak, hogy Oroszország megtámadása egyelőre célravezető lett volna: a Donbaszban folytatódik Toreck bekerítése, Pokrovszkhoz pedig egyre közelebb kerülnek az orosz rohamcsapatok. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború szerdai eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×