eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Keszthelyi Rita (b) és az olasz Valeria Palmieri a 2024-es párizsi nyári olimpia női vízilabdatornáján az 5. helyért játszott Magyarország – Olaszország mérkőzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 10-én.
Nyitókép: Derencsényi István

Keszthelyi Rita: „Olimpiai éremmel szeretném befejezni a pályafutásomat”

A társszövetségi kapitány Mihók Attila büszke a magyar női vízilabda-válogatottra, amely az olaszok legyőzésével az ötödik helyen végzett a párizsi olimpián.

"Lehet, hogy kívülről úgy tűnt, ez csak egy egyszerű meccs az ötödik helyért, de óriási feszültség volt mindenkiben. Saját magunkért, a becsületünkért küzdöttünk. Egy-egy alkalommal ugyan alulmaradtunk ezen az olimpián, de a végén azért két kiváló csapatot le tudtunk győzni ahhoz, hogy ne nyolcadik hely legyen a vége, ez pedig ha nem is elégtétel, de nagy büszkeség" - mondta az interjúzónában Mihók Attila.

"Nekem az volt a feladatom, hogy ezt a három világversenyt levezényeljem minél jobb teljesítménnyel. A lányoknak is elmondtam, akárhogy is alakultak az eredmények, én nagyon büszke vagyok, hogy ezzel a csapattal dolgozhattam" - jegyezte meg a szakember, aki Cseh Sándorral együtt a tavalyi, fukuokai világbajnokságot követően vette át Bíró Attilától a feladatot. Januárban az eindhoveni Európa-bajnokságon és most is ötödik lett az együttes, februárban pedig a dohai vb-n ezüstérmet nyert.

A csapatkapitány Keszthelyi Rita elmondta, az egész olimpia alatt bizonyította a válogatott, mekkora tartás van benne, ezért rendkívül büszke a lányokra.

"Nyilván az éremért jöttünk, mint ahogyan rajtunk kívül még jó néhányan. Nagyon kevésen múlt a dolog, de büszkék lehetünk magunkra, mert mindvégig megvolt a csapategység, az utolsó pillanatig küzdöttünk egymásért, ezt pedig hazavisszük magunkkal. Egységben ötödiknek lenni sokkal jobb, mintha úgy nyertünk volna bármit, hogy nem is akarjuk látni a másikat" - mondta a 32 éves klasszis. Elárulta, továbbra is Spanyolországban folytatja pályafutását, de hogy melyik csapatban, az még nem hivatalos.

A jövővel kapcsolatban Keszthelyi azt mondta, szeretne kitartani a négy év múlva Los Angelesben sorra kerülő olimpiáig.

"Két évig ugyanígy Spanyolországban, egy élklubban fogok játszani, és ott is szeretném bizonyítani, hogy helyem van a válogatottban" - fűzte hozzá Keszthelyi.

Az esetleges visszavonulásával kapcsolatban könnyeivel küszködve azt mondta: "Ha innen éremmel mentünk volna haza, akkor nem kellene négy évet várnom erre, úgyhogy ezért nem fogom feladni, olimpiai éremmel szeretném befejezni a pályafutásomat."

Címlapról ajánljuk
Szabi pék: a kenyér ügye ma már a tiszta élelmiszerről is szól

Szabi pék: a kenyér ügye ma már a tiszta élelmiszerről is szól

"Az ország pékje" szerint a kézműves pékségek térnyerése általában is jó hatással volt a hazai pékszakmára, és ma már számos nagyüzemi pékségben is jobb minőségű kenyerek sülnek. Az augusztus 20-i Kenyérlelke fesztivál apropóján minderről Szabadfi Szabolcsot, "Szabi péket" kérdezte az InfoRádió, aki beszélt a kovászos kenyér jótékony hatásairól is.

Varga Ádám elárulta, miért ezt a taktikát választotta

Tokióhoz hasonlóan Párizsban is ezüstérmet szerzett a kajakozó Varga Ádám. Elmondta, hogy melyik érem kedvesebb a szívének.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Több fronton súlyos harcok zajlanak az Ukrajnából betörő reguláris erők és az orosz védők között a kurszki régióban, az oroszok tanállásokat vettek fel, illetve vadászbombázókról és harci helikopterekről is lövik a betörő ukrán csapatokat – derül ki a szombat reggelig megjelent híradások összességéből. Sőt, az is kiderült egy rövid ukrán videóból, hogy az oroszországi Szudzsa városát teljesen ellenőrzik az ukrán csapatok, így a Gazprom tulajdonában álló fontos gáztranzit állomást is, amelyen keresztül szombaton is zavartalanul áramlik a gáz Ukrajna, és az Európai Unió felé. Egy másik rövid ukrán videóban pedig azt mutatták, hogy kilőttek egy 15 katonai teherautóból álló konvojt, amelyet a kurszki régióban az ukrán előrenyomulás megállítására rendeltek ki. Közben rendkívüli biztonsági és terrorellenes intézkedéseket rendelt el Oroszország a három nyugati határmenti régióban, és a kurszki atomerőmű környékén is kiterjedt katonai cselekmények történhetnek, ukrán oldalon pedig ellentámadástól tartva több tucatnyi embert telepítettek ki. Háborús híreink szombaton az alábbi hírfolyamban olvashatók.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×