eur:
397.01
usd:
362.25
bux:
70008.9
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
José Maria Chema Rodriguez Vaquero, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, a Németország - Magyarország mérkőzés után a kölni Lanxess Arénában 2024. január 22-én. A német válogatott 35-28-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Chema Rodriguez: ha jól dolgoztál, de mégis üres kézzel távozol, az nehéz

A férfi kézilabda-válogatott számára véget ért a párizsi olimpia a franciák elleni 24-20-as vereséggel. A játékosok úgy érzik, leginkább az első körben, Egyiptom ellen ment el a továbbjutás.

„Nagyon sajnálom” – mondta a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a franciák elleni vereség és a kiesés után. A spanyol szakvezető sírva állt az újságírók elé.

„Úgy jöttünk ide, hogy valami nagyszerűt tudunk majd véghez vinni, hogy legalább a negyeddöntőig jutunk. Lejátszottunk öt fantasztikus meccset, de ez nem volt elég. Az ötből négyet elvesztettünk. Közel voltunk a franciákhoz, a dánokhoz, a norvégokhoz, az egyiptomiakhoz is, de mégiscsak vesztettünk. És ez most nagyon nehéz nekem, mert ezek a srácok elképesztőek” – hangsúlyozta Chema Rodriguez.

A szakvezető szerint a játékosok mindent megtettek. „Úgy dolgoznak, mint az őrültek, az utóbbi napokban a faluban is, folyamatosan a célra összpontosítottak, a meccseken a végsőkig hajtottak, és ez mégsem volt elég. Roli miatt is nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk továbbjutni, és valami nagyszerűt elérni érte és a többiekért. Mindig mondom, hogy olyanok vagyunk, mint egy család, és amikor azt érzed, hogy jól dolgoztál, de végül mégis üres kézzel távozol, az nagyon nehéz.”

Chema Rodriguez az utolsó tíz percért, ahol a franciák visszavették a vezetést, magára vállalta a felelősséget. „A támadások nem működtek jól,

semmi nem jött be azokból a dolgokból, amelyekkel készültünk. Ez nyilvánvalóan az én hibám és nagyon sajnálom.”

Bánhidi Bence szerint a védekezés és a kapusteljesítmény rendben volt végig, de a franciák is keményen védekeztek. „Úgy éreztem, hogy meccsben vagyunk végig. A második félidőben emberelőnyben támadtunk hét az ötben, az nem sikerült, ha ott bemennek a helyzetek, és ellépünk, más meccs lett volna. Sajnálom, hogy nem tudtuk megragadni ezt a lehetőséget, mert meg tudtuk volna őket roppantani. Ennyi volt most bennünk. Kemény hajtás volt, végigküzdöttük az egész hatvan percet.”

A beálló azt mondta, hogy a lelkiismerete tiszta, mindent megtettek a továbbjutásért, hiányérzet csak az Egyiptom elleni mérkőzés miatt maradt benne.

„Ha akkor nincs az első 15 perc, lehet, hogy most az olimpia folytatódna számunkra.

Tanulni kell ebből is, sok fiatal van a keretben, szeretnénk négy év múlva újra ott lenni az olimpián.”

Az átlövő Ilic Zoran szerint a vereség és a kiesés ellenére emelt fővel távozhatnak. „Nagyon közel voltunk, de aztán többet hibáztunk, visszajöttek a meccsbe a franciák. Nem használtuk ki a lehetőségeket, de tanulni fogunk ebből is” – mondta az Infostart kérdésére.

Ancsin Gábor a második félidőben egymás után több gólt is szerzett, akkor vezetett a magyar csapat 18-16-ra. „Összességében megérdemelten nyertek a franciák, borzasztó keményen védekeztek, igaz, mi is kevés gólon tudtuk őket tartani sokáig. Az utolsó öt percre szétestünk. Kár, nagyon bánt, mert nem ezért dolgoztunk ennyit, de pozitív, hogy minden nagy csapathoz közel voltunk. Mindig egy pici plusz hiányzik, hogy kézben tartsunk egy ilyen meccset és mi javunka dőljön el. Az Egyiptom ellen tízperces blokk bánt nagyon.”

Címlapról ajánljuk
Major Veronika: elérzékenyültem az olimpiai dobogón állva, Igaly Diánára gondoltam

Major Veronika: elérzékenyültem az olimpiai dobogón állva, Igaly Diánára gondoltam

A sportpszichológusa és edzője, Győrik Csaba szakmai észrevételei nagy segítséget jelentettek az olimpiai bronzérmes felkészülésében. Major Veronika az InfoRádióban elmondta: jól jött neki a kisebb pihenő a légpisztoly döntője után, mert így össze tudta szedni a gondolatait, és újult erővel vágott neki a pisztolyosok versenyének.

Magyar tűzoltók küzdenek a lángokkal, egy teljes falut próbálnak megmenteni

Észak-Macedóniába a múlt héten 46 emberből és 13 járműből álló magyar tűzoltócsapat érkezett, amely a külföldi kontingensből az egyetlen szárazföldi egység – mondta az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Dóka Imre arról is beszélt, hogy a nagy forróság és az időnként feltámadó szél mellett az is nehezíti az oltást, hogy az érintett terület vízhiányos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×