eur:
393.21
usd:
362.73
bux:
73164.07
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Az argentin Giuliano Simeone a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi labdarúgótornája B csoportjának Argentína-Marokkó mérkőzésén a Saint-Étienne-i Geoffroy Guichard Stadionban 2024. július 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Silvia Izquierdo

Őrült kavarodás az olimpia első futballmérkőzésén, megváltoztatták az eredményt is - videó, képek

Argentína és Marokkó játszott egymással, eredmény is született, de aztán két óra múlva kiderült, hogy a bíró csak félbeszakította a meccset és még le játszottak a csapatok három percet a mérkőzés hivatalos végéig. Visszavonták továbbá Argentína egyenlítő gólját.

Két nagy esélyes, az argentin és a spanyol válogatott közül előbbi nagy meglepetésre kikapott Marokkó csapatától szerdán a párizsi olimpia férfi labdarúgótornájának nyitányán.

Az afrikaiaknál Szofiane Rahimi duplázott, a dél-amerikaiaknak pedig sokáig csak a szépítésre futotta erejükből, de aztán úgy tűnt, hogy a 15 percesre (!) tervezett hosszabbítás után, a 106. percben Cristian Medina közeli fejesével végül egyenlítettek. Ekkor a sajtó beszámolt az eredményről - tévesen.

A mérkőzés ugyanis - mint az mintegy két órával később kiderült - hivatalosan ekkor még nem ért véget, hanem a játékvezető csak félbeszakította azt a pályára berohanó nézők miatt, illetve mert a nézők palackokkal kezdték dobálni a játékosokat (nézők beszámolója szerint a marokkói nézők az argentin játékosokra céloztak).

A St. Étienne-i stadiont kiürítették, a csapatok rövid bemelegítés után 120 perc elteltével visszatértek a pályára, s a játékvezető les miatt, videobíró segítségével érvénytelenítette az argentin egyenlítő gólt, majd további három percig zajlott a meccs, ami nem hozott változást, így végül a marokkóiak győztek.

A spanyolok is megszenvedtek a nyitómeccsükön az üzbégekkel a Parc de Princes-ben, de ők Sergio Gómez kihagyott tizenegyese ellenére is nyerni tudtak.

A négy csoportból az első kettő jut a negyeddöntőbe.

Eredmények

A csoport:

Franciaország-Egyesült Államok 3-0 (0-0)

Új-Zéland - Guinea 2-1 (1-0)

B csoport:

Marokkó-Argentína 2-1 (2-0)

Irak-Ukrajna 2-1 (0-0)

C csoport:

Spanyolország-Üzbegisztán 2-1 (1-1)

Egyiptom-Dominikai Köztársaság 0-0

D csoport:

Japán-Paraguay 5-0 (1-0)

Mali-Izrael 1-1 (0-0)

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×