eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
AL RAYYAN, QATAR - NOVEMBER 22: Aissa Laidouni #14 of Tunisia shoots the ball during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group D match between Denmark and Tunisia at Education City Stadium on November 22, 2022 in Al Rayyan, Qatar. (Photo by Wu Zhizhao/VCG via Getty Images)
Nyitókép: Wu Zhizhao/VCG/Getty Images

Futball-vb: Sztanyiszlav Csercseszovot dicsérte Tunézia hőse

Az észak-afrikai válogatott ferencvárosi támadója főszerepet játszott a Dánia elleni döntetlen kiharcolásában.

Ferencvárosi klubedzőjét, Sztanyiszlav Csercseszovot dicsérte a tunéziai Aissa Laidouni, akit a meccs legjobbjának választottak a katari világbajnokságon a dánok elleni 0-0-s mérkőzésen mutatott játékáért.

A D csoport keddi nyitótalálkozóján a magyar bajnok és az Európa-ligában nyolcaddöntős FTC arab középpályása támadásban és védekezésben is kiemelkedőt nyújtott, ő maga pedig teljesítménye kapcsán a Ferencváros orosz szakemberének érdemeit hangsúlyozta az orosz hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

"Nagyon jó vele a kapcsolatom,

csúcsszintű, erős edzőnek tartom. Sokat tanultam, és számos hasznos tanácsot kaptam tőle, mivel ő tökéletesen ismeri a vb szereplőit.

Legutóbb három napja írtunk egymásnak, fontos volt számomra a véleménye" - mondta Laidouni, aki az OTP Bank Ligát egyedüliként képviseli a katari világbajnokságon.

A 25 éves tunéziai labdarúgó 2020 óta játszik a Ferencvárosban. Csercseszov, akinek vezetésével az orosz válogatott 2018-ban bejutott a világbajnokság negyeddöntőjébe, 2021 nyaráig volt a Szbornaja szövetségi kapitánya, majd az év végén nevezték ki a Ferencváros vezetőedzőjévé. Irányításával az FTC bajnokságot és Magyar Kupát nyert, ebben a szezonban pedig bejutott az Európa-liga nyolcaddöntőjébe.

"Az edzőnk nagyon bízik a képességeiben, és ezt az önbizalmat közvetíti a játékosok felé is, ez fontos számomra. Azt látjuk, hogy a Ferencváros történelmet ír vele. Hogy lehetséges-e megnyerni az Európa-ligát? Vele igen" - mondta Laidouni az interjúban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×