eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Vízilabda: ezért úszott el a magyar arany

Vízilabda: ezért úszott el a magyar arany

Értékelések a döntő után: Märcz Tamás, Hosnyánszky Norbert, Zalánki Gergő, Gór-Nagy Miklós és Vámos Márton.

A jó kezdés elmaradását emelte ki Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a horvátokkal szemben elvesztett szombati, margitszigeti világbajnoki döntő után.

"Egész egyszerű dolgokkal indult, jó bemozdulásról kicsit lemaradtunk, figyelmi hibák akadtak hátul, elöl nem sikerült belőni a fontos emberelőnyöket.

Egy döntőben nagyon jól kell kezdeni ahhoz, hogy ne szaladni kelljen az eredmény után.

Ez most nem volt meg" - értékelt a 8-6-ra elvesztett találkozó után, melynek első negyedét 4-0-ra nyerte az ellenfél.

Hozzátette, a horvátoknak szerencséjük volt, de megérdemelten, mert jó csapatot alkotnak.

"Mi menet közben váltottunk a taktikán, ami többé-kevésbé működött is, és benne volt a meccsben, hogy akár még vissza is vehetjük az irányítást. A második félidőben bomba jól játszott a csapat, de meg kell tanulnunk kezelni a világbajnoki döntők légkörét."

Kitért rá, a hazai hangulat nem nyomta teherként együttesét.

"Óriási mezőnyből sikerült döntőbe kerülni, nagyon hosszú volt az út, amelyen ide elérkeztünk, nemcsak a vb-n, hanem a felkészüléssel együtt is.

A játékosok nagyon jók, megérdemlik, hogy ott álljanak a dobogó második fokán, semmi szégyenkezni valójuk nincs"

- fogalmazott.

Hosnyánszky Norbert köszönettel kezdte a közönségnek és a csapattársainak is, s hangsúlyozta, nagyon szép eredményt értek el.

"Barcelonában mi léptünk el Montenegró ellen, aztán ők jöttek fel ránk" - elevenítette fel. - "Most mi jöttünk fel, aztán kaptunk két szerencsétlen gólt, de ilyen a sport. A jó csapatnak van szerencséje, és most a horvátok jobbak voltak."

"Itthon, ilyen közönség előtt az lett volna az elvárható, hogy megnyerjük. Szerencsétlenek voltunk, nagyon sajnálom" - nyilatkozta Zalánki Gergő, aki úgy vélekedett, nem tudtak reagálni a horvátok gyors kezdésére.

"Nem biztos, hogy az első negyeden múlt, hiszen utána visszajöttünk a meccsbe és nagyon nagy erőket mozgósítottunk"

- szögezte le Gór-Nagy Miklós. - "Utána kaptunk két olyan gólt, amivel nem tudtunk mit kezdeni, nekünk demoralizáló volt. Nagy Viktor hiába védett jól, a lepattanókat ő sem tudta fogni. Racionálisan nézve a horvátok megérdemlik a világbajnoki címet, gratulálok nekik. Mi értékeljük az ezüstöt, ez egy nagyon szép eredmény, de az első és második hely között egy örökkévalóság a különbség."

Hozzátette, erről a döntőről életük végéig beszélni fognak, hogy miért így alakult, de ez a végeredményen nem változtat.

"Az ezüstöt a görögök ellen nyertük meg, itt most az aranyat buktuk el"- fogalmazott a döntő legeredményesebb magyarja, a háromgólos Vámos Márton.

- "Puhán mentünk bele a mérkőzésbe, ezért tudtak elmenni négy góllal.

Nyilván csalódottak vagyunk, viszont kiemelném a közönséget: nagyon sok szeretetet és pozitív impulzust kaptunk az emberektől. Ez egy szerethető csapat, és az is marad" - fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×