eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Kásás Tamás újra elkezdi a vízilabdát

Kásás Tamás újra elkezdi a vízilabdát

Nagy erőkkel készül a masters-világbajnokságra a 2000-es évek sikercsapata, a Kemény Dénes-féle vízilabda-válogatott.

Hosszú éveken át a magyar férfi vízilabda-válogatottunk góljaitól rettegett a világ. Először a 2000-es, sydney-i, majd a 2004-es athéni, végül a 2008-as pekingi olimpián szerzett aranyérmet a Kemény Dénes szövetségi kapitány vezette csapat.

A magyar klasszisok újra aktívak, és készülnek az augusztus 7-én kezdődő masters vb-re.

A negyven év felettiek mezőnyében a török Galatasaray és az olasz Pallanuoto Milano lesz a csoport­ellenfelük. Ugyanebben a korosztályban az OSC és az Oázis képviseli a hazai színeket – írta a Bors.

„Amikor megtudtam, hogy masters világbajnokság is lesz Budapesten, és hogy negyven feletti korosztálynak is rendeznek tornát, kipattant az ötlet a fejemből. Úgy éreztem, kapóra jön ez a lehetőség, hogy újra összeálljunk” – közölte Kásás Tamás.

A három olimpián aranyat nyert összesen 21 játékos nyolcvan százaléka beleesik már a nagyven fölötti korosztályba, arra gondoltam, óriási lenne, ha Budapesten, nagy hazai közönség előtt tudnánk ismét játszani – mondta korábban a waterpolo.hu-nak Kásás Tamás, aki szinte egyedüliként nem él a vízilabda közelében, talán ezért vágyott erre a lehetőségre.

A masters vb-n összesem 120 csapat vetélkedik. A tornán lesz versenynap, amikor 56 meccset játszanak, összesen 357-et. Kásás Tamás édesapja, Zoltán az amerikai Blue Thunder Masters csapatában verseng a hetven év felettiek között.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×