eur:
396.51
usd:
371.06
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Nyitókép: Fotó: MLSZ

Botka Endre és Callum Styles a kezdő tizenegyben

Botka Endre és a „britspecialista” Callum Styles is bekerült a magyar válogatott kezdő tizenegyébe a skótok elleni, 21 órakor kezdődő Eb-mérkőzésre.

A kezdő tizenegy: Gulácsi Péter – Botka Endre, Willi Orbán, Dárdai Márton – Bolla Bendegúz, Schäfer András, Callum Styles, Kerkez Milos – Szaboszlai Dominik, Sallai Roland – Varga Barnabás.

Botka Endre és Styles Callum személyében két olyan játékos is bekerült a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatába az utolsó, skótok elleni csoportmérkőzésre, aki eddig egyetlen percet sem játszott az Európa-bajnokságon - írja az MTI.

Marco Rossi szövetségi kapitány ismét "hozzányúlt" a védő trióhoz, ezúttal Willi Orbán mellett immár másodjára Dárdai Márton kezd, Botka pedig először szerepel. Ahogy a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető korábban elmondta, a változtatást - az előző két összecsapáson kezdő Fiola Attila került a cserepadra - ezúttal nem a teljesítmény indokolta, hanem a csapat frissítése. A kapuban ezúttal is Gulácsi Péter áll majd.

A középpályán szintén egy változtatást hajtott végre az 59 éves tréner, ugyanis az ellenfél akcióinak szűrése ezúttal Schäfer András mellett a sérüléséből felépült és a szigetországi futballt jól ismerő Styles feladata lesz. A keret legtapasztaltabb tagja, Nagy Ádám pedig csereként lehet bevethető. A bal oldalon ismét Kerkez Milos, a jobbon Bolla Bendegúz kapott bizalmat.

Rossi a támadó hármast a harmadik találkozóra is változatlanul hagyta, azaz Sallai Roland és a csapatkapitány Szoboszlai Dominik próbálja majd kiszolgálni az OTP Bank Liga kétszeres gólkirályát, Varga Barnabást.

A magyar válogatottnak a két kétgólos vereségét követően Skócia ellen mindenképpen győznie kell, hogy csoportharmadikként maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.

A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az argentin Facundo Tello sípjelére 21 órakor kezdődik a magyar-skót összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

A két válogatott kezdőcsapata:

Magyarország:

Gulácsi - Botka, Orbán, Dárdai - Bolla, Styles, Schäfer, Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga

Skócia:

Gunn - Ralston, Hendry, Hanley, McKenna, Robertson - McGinn, Gilmour, McGregor, McTominay - Adams

Címlapról ajánljuk
A tagországok vezetői Ursula von der Leyen mandátumának meghosszabbítását javasolják

A tagországok vezetői Ursula von der Leyen mandátumának meghosszabbítását javasolják

Az Európai Tanács élére António Costa volt portugál miniszterelnököt választották meg. Kaja Kallas észt miniszterelnököt pedig az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője lesz.

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata a szlovákiai balesetnek

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai vonatbalesetnek – közölte Paczolay Máté, a külgazdasági és külügyminisztérium szóvivője. A dél-szlovákiai Érsekújvárhoz közeli vasúti átkelőnél tegnap délután autóbusszal ütközött össze egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben a legfrissebb információk szerint hét ember meghalt, öten pedig megsebesültek – közölte a szlovák mentőszolgálat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×