eur:
394.88
usd:
367.64
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Marco Rossi szövetségi kapitány a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. Németország-Magyarország 2-2.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kiestünk, de emelt fővel – így reagáltak az Eb-szereplésre a főszereplők és sokan mások

Vegyesek az érzelmek a Németország–Magyarország mérkőzést követően, az azonban vitán felül áll, hogy büszke lehet az ország a válogatott teljesítményére. Az egyik legérdekesebb reakció, hogy valaki nem reagált közvetlenül a meccsre a Facebook-oldalán.

„Kiestünk. De emelt fővel. Köszönöm!” – fogalmazott a szerdai Németország–Magyarországon mérkőzés után Marco Rossi szövetségi kapitány közösségi oldalán.

Rossi szavai szerint még a legcsodálatosabb tündérmesék is véget érnek, és nem feltétlenül boldogan. „Nagyon büszke vagyok a csapatomra, de egyben csalódott is, mert annyira közel voltunk...” – olvasható az MLSZ posztjában.

Kollégája, Joachim Löw is méltatta a hősiesen küzdő magyar csapatot: „Tudtuk, hogy nem lesz sok területünk, így amikor hátrányba kerültünk, nagyon nehéz volt egyenlíteni. A második bekapott gól után pedig nagyon jó mentalitás és csapatszellem kellett ahhoz, hogy ismét sikerüljön egyenlíteni. Az tervezett volt, hogy a 80. perctől mindent egy lapra feltéve támadni fogunk” – nyilatkozta.

A válogatott kerettagok elkeseredetten, de büszkén nyilatkoztak a mérkőzés után. Sallai Roland – egyebek mellett – úgy fogalmazott, „nagyon büszkék vagyunk, de csalódottak is, hogy véget ért számunkra a torna. De megmutattuk, hogy minden nagyobb válogatottnak számolnia kell velünk!”

Schäfer András szerint többet érdemelt volna a csapat, nagyon sokat küzdöttek a három mérkőzésen, ezért nagyon rossz érzés így kiesni. De nagyon büszke vagyok a válogatottra – tette hozzá.

Gulácsi Péter ugyancsak azt emelte ki, hogy óriási erő van a csapatban, és nagyon közel voltak valami igazán különlegeshez, a búcsú azonban nagy csalódás.

„Fáj, nagyon fáj, talán még nem fájt ennyire, pedig egy ideje a része vagyok” – kezdi Facebook-bejegyzését Szalai Ádám. „De a fájdalmamat kettő szó enyhíti. Az egyik a csapat szó fogalma, a másik pedig magyarnak lenni.” – emelki ki a válogatott csatár, aki szerint „nincs az életemnek szebb ajándéka ezt a csapatot vezetni a magyar Himnuszt énekelni és a szívem fölött ezt a címert hordani!”

„Kihoztátok magatokból a maximumot az Eb halálcsoportjában, gratulálok fiúk!” – üzente közösségi oldalán Király Gábor, a válogatott korábbi hálóőre.

Orbán Viktor miniszterelnök, aki tőle szokatlan mód nem a helyszínen, a müncheni stadionban szorított a nemzeti tizenegynek, az alábbi lelkesítő bejegyzést tette közzé a mérkőzést megelőzően:

A kormányfő a lefújás után az eredményre nem reagált, helyette egy nemzeti színekben pompázó kollekciót osztott meg a Facebookon:

Karácsony Gergely, Budapest miniszterelnökség-jelöltségért induló ellenzéki főpolgármestere képet nem tett ki, azt írta, „Köszönjük a reményt, köszönjük a küzdést, köszönjük a büszkeséget. Remek csapat. Szép volt, fiúk!”

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ekként fogalmazott: „Szép volt, fiúk! Büszkék vagyunk rátok! Bárkinek méltó ellenfelei vagytok.”

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja a következőket írta: a magyar válogatott erő felett teljesített mind a három meccsen a világ legjobbjai ellen. „Szép volt, fiúk! Hajrá, Magyarország!”

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció vezetője röviden, de sokatmondóan a következőket posztolta a Facebook-oldalára a mérkőzést követően: 10/10

Kubatov Gábor, a FTC elnöke egy Petőfi Sándor-idézettel gratulált a magyar válogatott bravúros eredményéhez a közösségi oldalán:

Deutsch Tamás EP-képviselő, az MTK elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke is úgy vélekedett, hogy „a magyarok ismét csodásan játszottak”.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke sem volt rest dicsérő szavakat posztolni: „32 év alatt, amióta élek, soha nem láttam ennyire szép magyar focit. Megérdemeltük volna a továbbjutást a halálcsoportból, ami önmagában felfoghatatlan teljesítmény. Ma még az édes letargia, holnaptól viszont jöhet a vb-re hangolódás. Köszönjük a felejthetetlen gólokat és élményeket; csak így tovább fiúk!”

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint „akárhogy is alakult az EB, Magyarország végig csak nyert! […] Szomorúak vagyunk, de boldogok lehetünk. Szép volt fiúk!!!”

Hatalmasat küzdöttetek! – fogalmazott Facebook-oldalán Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×