eur:
398.71
usd:
364.11
bux:
74011.67
2024. október 9. szerda Dénes
Kota Gabriella a női futsal Európa-bajnokság négyes döntőjében játszott Ukrajna - Magyarország mérkőzésen a debreceni Főnix Arénában 2023. március 17-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Egyéves eltiltást kapott a válogatottól a sportszerűtlen magyar teqballos

Kota Gabriellát egy évre eltiltotta a válogatottságtól a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

Az MLSZ szerdán a honlapján jelentette be, hogy a teqball World Series idei budapesti záróviadalának vegyes páros elődöntőjében mutatott sportszerűtlensége miatt egyéves büntetéssel sújtja a 26 éves játékost, akinek a játékengedélyét a nemzetközi teqball szövetség (FITEQ) is felfüggesztette.

„A mérkőzés végén egy vitatott játékvezetői ítélet nyomán a magyar kettős hevesen reklamált, illetve Kota Gabriella a mérkőzést követően a pályán és a nézőtéren perceken át botrányosan viselkedett. Sajnálatosan Kota a mérkőzést követően Instagramon is megosztotta a történetet, és a sportszerűtlen tartalomban az »utálunk, szar Románia« szöveget szerepeltette. A fenti viselkedést és megnyilvánulást az MLSZ vezetése a leghatározottabban elutasítja, és olyan súlyúnak ítéli meg, amelyet követően a játékost nem tartja méltónak arra, hogy a labdarúgó-szövetség válogatottjában képviselje a nemzeti színeket. Ezért a szövetség sportigazgatósága saját hatáskörében egy évre eltekint a játékos válogatottakban való szerepeltetésétől” – állt az MLSZ közleményében.

Kota a teqball mellett a futsalválogatott tagja, melyben eddig 43 mérkőzésen 18 gólt szerzett. Így viszont nem lehet ott a jövő szerdán rajtoló világbajnoki selejtezőn.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×