eur:
389.57
usd:
358.05
bux:
73349.87
2024. július 22. hétfő Magdolna
PARIS, FRANCE - JULY 02: A  view of in formations panels during the media visit of Paris 2024 Olympic and Paralympic village on July 02, 2024 in Paris, France. (Photo by Aurelien Meunier/Getty Images)
Nyitókép: Aurelien Meunier/Getty Images

Beköltöztek az első magyar sportolók az olimpiai faluba

A cselgáncsozó Pupp Réka és Gercsák Szabina az első két magyar sportoló, akik beköltöztek a párizsi olimpiai faluba.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának hétfői híre szerint a dzsúdósok vasárnap utaztak el a francia fővárosba a háttérstáb számos tagjával, például az orvosokkal együtt, a WizzAir olimpiai festésű gépével. Puppéknak a megérkezés nem volt zökkenőmentes, mivel az Orly repülőtéren a leszállást követően a biztonsági erők a küldöttségüket kiterelték a csomagkiosztó szalagoktól, mert egy gyanús csomagot találtak. Erről aztán kiderült, hogy egy nő ottfelejtett nejlonszatyra volt csak.

A sportolók már a reptéren érvényesíthették az akkreditációs kártyáikat, a transzferjáratok kint várakoztak, úgyhogy ki-ki gyorsan eljutott a faluba, illetve a városi szálláshelyére.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The Olympic Games (@olympics) által megosztott bejegyzés

Párizsban egyelőre viszonylagos csend honol, leszámítva a Szajna partját, ahol vadul ácsolják a mobillelátókat és minden további építményt, amit a szervezők megálmodtak az újító - nem a központi stadionra szorítkozó, hanem a város különböző pontjait bemutató - nyitóünnepséghez.

Pupp Rékáék csak Párizsban számítanak az első magyar sportolóknak, mivel a magyar küldöttség két vitorlázója, a világ- és Európa-bajnok Érdi Mária, valamint az Eb-második Vadnai Jonatán már versenyeik helyszínén, Marseille-ben tartózkodik.

Címlapról ajánljuk

Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

A Demokrata Párton belül továbbra is nagy befolyással rendelkező Barack Obama támogatásának elvesztése miatt kényszerülhetett visszalépésre a jelenlegi amerikai elnök – mondta az InfoRádióban Farkas-Bede Katalin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tépni kezdték a részvényeket, a Nasdaq vezetésével pattant fel Amerika

Tépni kezdték a részvényeket, a Nasdaq vezetésével pattant fel Amerika

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthatunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is emelkednek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×