eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
TRABZON, TURKIYE - MARCH 17: An aerial view of supporters entering on the pitch after the Turkish Super Lig week 30 football match between Trabzonspor and Fenerbahce at Papara Park in Trabzon, Turkiye on March 17, 2024. (Photo by Enes Sansar/Anadolu via Getty Images)
Nyitókép: Enes Sansar/Anadolu via Getty Images

Tömegverekedésbe torkollt a Trabzon–Fener mérkőzés

A török rendőrség 12 embert őrizetbe vett azután, hogy a házigazda Trabzonspor szurkolói berohantak a pályára és rátámadtak a győzelmüket ünneplő Fenerbahce labdarúgóira a két csapat bajnoki meccsét követően.

A 3–2-es vendégsikerrel zárult vasárnapi találkozó lefújása után a felbőszült trabzoni drukkerek elözönlötték a pályát, majd ütni és rugdosni kezdték a Fener futballistáit, akik közül többen felvették a kesztyűt és visszaütöttek. A játékosok végül a helyi biztonsági szolgálat embereinek segítségével tudták elhagyni a játékteret és bemenekülni az öltözőbe.

A botrányos vasárnapi események másnapján Ali Yerlikaya belügyminiszter az X közösségi oldalon közölte, hogy a 12 őrizetbe vett személy között van többek között az, aki a meccs alatt a lelátóról megdobta a Fenerbahce vezetőedzőjét, illetve az, aki elsőként rohant a pályára és az is, aki a szögletzászlóval támadt a játékosokra. A politikus a bejegyzés megjelenése előtt úgy nyilatkozott, hogy a nyomozás már elindult az ügyben és minden pályára rohanó személyt azonosítani fognak.

Az esetre Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke is reagált, hangsúlyozva, hogy elfogadhatatlan, ami történt és a tetteseket meg kell büntetni.

A török bajnokság mostani szezonjában nem ez volt az első komoly visszhangot kiváltó botrány. Néhány hónapja ugyanis egy rövid időre felfüggesztették a pontvadászatot, miután az Ankaragücü klubelnöke megütött egy játékvezetőt és letartóztatták.

Címlapról ajánljuk
Borzasztó szerencséje volt  - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.

A német gazdaság vagy a válogatott pörög majd jobban az Eb-n?

A 2006-os labdarúgó-világbajnokságra tündérmeseként emlékeznek vissza Németországban, a válogatott bronzérme mellett a gazdasági hatások miatt is. Sokan hasonlóban reménykednek idén nyáron is, ám sok mindentől függ, hogy a tündérmese megismétlődik-e.

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kína megfenyegette a nyugati országokat: jön a megtorlás

Kína megfenyegette a nyugati országokat: jön a megtorlás

Kína jelezte, hogy az USA és az EU által bevezetett kereskedelmi korlátozások megtorlásaként dömpingellenes vizsgálatot indít az európai és amerikai vegyianyag-behozat területén. A kereskedelmi minisztérium vasárnap bejelentette, hogy vizsgálja a fogyasztói elektronikai és autóiparban széles körben használt hőre lágyuló polioximetilén-kopolimer behozatalát az EU-ból, az Egyesült Államokból, Japánból és Tajvanról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×