eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Doha, 2024. február 16. A magyar csapat tagjainak magyaráznak Mihók Attila és Cseh Sándor (j-b) szövetségi kapitányok a női vízilabdatorna döntőjében játszott Amerikai Egyesült Államok - Magyarország mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 16-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Cseh Sándor: nyugodtan túlhajthatják a klubedzők a válogatott játékosokat tavasszal

Nem érdemes visszafogniuk magukat a magyar női vízilabda-válogatott játékosainak a tavaszi klubszezonban, mert a párizsi olimpia előtt lesz majd elég idejük pihenni, majd újra formába lendülni – mondta az InfoRádióban a nemzeti csapat társ szövetségi kapitánya. Cseh Sándor arról is beszélt, hogy a januári Eb-tapasztalatok helyes összegzése nagyon sokat segített a világbajnoki ezüstéremig vezető úton.

A magyar női vízilabda-válogatott a januári, eindhoveni Európa-bajnokságon a csalódást keltő ötödik helyen zárt, alig egy hónappal később, a dohai vb-n viszont kiköszörülte a csorbát, hiszen ezüstérmes lett és olimpiai kvótát szerzett Mihók Attila és Cseh Sándor együttese Katarban.

Cseh Sándor azt mondta az InfoRádióban, sok újdonság nem érte őket a világbajnokságon. Mint fogalmazott, a dohai torna előtt a játékosok és a szakmai stáb tagjai egyaránt egyetértettek abban, hogy a hollandiai kontinenstornához képest „legalább két-három góllal jobbak”. Szerinte ez a vb-n be is bizonyosodott, ezt adták vissza az eredmények is.

A mostani időszak jelentős részét a mérkőzések visszanézésével, kielemzésével töltik a stábtagok. A társ szövetségi kapitány hozzátette: elkezdték szervezni az edzőtáborokat, az összetartásokat.

Szeretnék, ha minél előbb összeállna az olimpia előtti nyolc hét felkészülési programja.

A válogatott kerettagok visszatértek a klubjaikhoz, de ez nem jelenti azt, hogy Mihók Attila és Cseh Sándor teljesen elengedte volna a kezüket. Folyamatosan tartják velük a kapcsolatot, tanácsokat adnak nekik és megosztják velük az észrevételeiket a következő két hónapot illetően, mert fizikálisan, technikailag és taktikailag is tartaniuk kell a stabilitást egészen az ötkarikás játékok kezdetéig.

Cseh Sándor úgy véli, a rendkívül sűrű program ellenére nem lesz gond a játékosok nyári formaidőzítésével, és attól sem tart, hogy túlhajszolt állapotban érkeznének majd meg a klubidény után a válogatott edzőtáborba. Mint mondta,

a klubedzők „nyugodtan túlhajthatják” a játékosokat a következő hónapokban,

szerinte nem is lehet más a céljuk, minthogy a lehető legjobb formába hozzák őket a bajnokság legfontosabb szakaszára. Ugyanakkor megjegyezte: „annyi mozgásteret hagyni kell” a játékosoknak, hogy a klubkötelezettségeik mellett „további akár öt-tíz százalékot” az egyéni munkára, felkészülésre is szánhassanak. A szakember szerint

nagyon fontos, hogy külön is gyakoroljanak a játékosok, mert lehet, hogy ezen múlik majd az olimpiai csapatba való bekerülés, illetve a sikeres párizsi szereplés.

Cseh Sándor elmondta: a következő hónapokban inkább „csak ajánlásokat tudnak adni” a játékosoknak, esetleg egy-egy rövidebb edzőtábort tudnak majd beiktatni a versenynaptárba, így akár „edzésen, akár elméletben vissza lehetne emlékezni az elmúlt időszakra”. Úgy gondolja, van bőven idő az olimpiáig. Megítélése szerint az a kulcs, hogy a kerettagok májusra megfelelő fizikális állapotba kerüljenek, mert akkor még a közvetlen olimpiai felkészülés előtt lesz idő arra, hogy mentálisan és szellemileg egy kicsit felfrissüljenek egy rövidebb pihenő alatt. A szakember szerint erre tíz nap vagy két hét elegendő idő.

Az ötkarikás játékok előtti nyolc hetes edzőtábor során a játékelemek csiszolásán és a mentális felkészítésen lesz a hangsúly. Addig azonban Cseh Sándor szerint fizikálisan is erősödniük kell a játékosoknak, valamint bízik benne, hogy a klubmeccseken is „kijátsszák magukból a maximumot”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×