eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután 23-22-re győztek az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a svédországi Göteborgban 2023. december 11-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Női kézilabda: a horvátok legyőzésével megvan az olimpiai selejtezőtorna

Göteborgban a magyar válogatott 23-22-re győzött a horvát csapat ellen a dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokság középdöntőjének hétfői zárónapján.

Eredmény, középdöntő, 3. forduló:

I. csoport (Göteborg):

Magyarország-Horvátország 23-22 (8-11)

Göteborg, Scandinavium, v.: García, Paolantoni (argentinok)

lövések/gólok: 38/23, illetve 41/22

gólok hétméteresből: 8/7, illetve 10/8

kiállítások: 8, illetve 6 perc

Magyarország: Böde-Bíró - Győri-Lukács 5, Klujber 9, Papp, Bordás, Kuczora, Márton, cserék: Vámos 1, Füzi-Tóvizi, Debreczeni-Klivinyi 3, Albek 2, Szöllősi-Schatzl 1, Pásztor, Simon 2, Bukovszky

A horvát csapattal eddig 29 mérkőzést játszott a magyar válogatott, mérlege 17 győzelem, 1 döntetlen és 11 vereség.

Legutóbb a tavalyi Európa-bajnokság csoportmeccsén 21-18-as horvát siker született. A legjobb nyolc közé jutásról lemaradt magyarok számára csak a győzelem jelentette az olimpiai selejtezős tornán való részvételt, minden más esetben lemaradt volna a párizsi ötkarikás játékokról. A horvátok ugyanakkor még versenyben voltak a negyeddöntőért, ehhez pontot kellett volna szerezniük.

Göteborg, 2023. december 11.
A magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután 23-22-re győztek az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a svédországi Göteborgban 2023. december 11-én.
MTI/Illyés Tibor
A magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután 23-22-re győztek az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a svédországi Göteborgban. MTI/Illyés Tibor

A magyarok 18 fős keretéből ezúttal a jobbszélső Töpfner Alexandra, illetve a Szenegál ellen térdsérülést szenvedett kapus, Szemerey Zsófia maradt ki.

Horvát hétméteresgólra a csapatkapitány Böde-Bíró Blanka védése és gyorsindításból Győri-Lukács Viktória gólja volt a válasz a mérkőzés elején, mindkettő fontos volt a svédek elleni szombati meccs második félidejének tükrében. A túloldalon a nyárig Székesfehérváron védő Tea Pijevic is jól kezdett a kapuban, a magyar támadások Győri-Lukács befejezéseitől eltekintve pontatlanok voltak, 13 perc elteltével Golovin Vlagyimir időt kért (3-6). A horvátok rendre eljuttatták a labdát beállójukhoz és átlövésből is eredményesek voltak, magyar részről az addig több rossz megoldást választó Klujber Katrin hétméterest értékesített.

Háromgólos távolságból azonban nem sikerült közelebb zárkózni, sőt, négy perccel a dudaszó előtt 11-6-nál már öt találat volt a horvát előny. "Harcoljatok, harcoljatok!" - szólt a buzdítás a maroknyi magyar szurkolótól, és ha nem is játszott jól, küzdeni küzdött a nemzeti csapat, amely a 42 százalékos hatékonysággal hárító Böde-Bíró kettős bravúrja és hetesvédése nyomán három találatra jött fel. Lehetett volna ez két gól is, ám a szünetig 59 százalékkal védő Pijevic az utolsó másodpercekben újabb bravúrt mutatott be.

Göteborg, 2023. december 11.
Debreczeni-Klivinyi Kinga (j) és a horvát Sara Senvald az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a svédországi Göteborgban 2023. december 11-én.
MTI/Illyés Tibor
Debreczeni-Klivinyi Kinga (j) és a horvát Sara Senvald az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a svédországi Göteborgban. MTI/Illyés Tibor

A szünet utáni percek a torna eddigi két fontos mérkőzésén döntőek voltak a nemzeti csapat szempontjából. Ezúttal a horvátok hatperces gólcsendet zártak le, és bár a magyar válogatott védekezést váltott, visszaállították az öttalálatos különbséget. Továbbra is sok volt a hiba, az eladott labda a magyar támadásoknál, Böde-Bíró védései és Klujber értékesített hetesei ellenére 19-13-ra elléptek a balkániak, a játékrész derekán jött a magyar időkérés, a kőkeményre váltó védekezésre alapozva egy négygólos sorozat, amellyel kettőre csökkent a hátrány (17-19).

A záró öt perchez 22-20-as horvát fórnál érkeztek a felek, Klujber a hetedik hetesét értékesítette, a nyolcadiknál pedig a kapufáról kipattanót lőtte be: 22-22-nél egyenlített a magyar válogatott. Böde-Bíró ziccert védett szélről, Debreczeni-Klivinyi gólja pedig már a vezetést jelentette, a csapatkapitány pedig hetest hárított. Az utolsó negyven másodpercben időkérés után emberelőnyben támadhatott a győzelemért a Golovin-együttes. Bár nem talált be, a horvátoknak csupán 2,1 másodpercük maradt az egyenlítésre, de nem jártak sikerrel: győzött és olimpiai selejtezőtornán szerepelhet a magyar válogatott.

Korábban:

Szenegál-Kamerun 22-20 (7-12)

később:

Montenegró-Svédország 20.30

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×