eur:
394.89
usd:
367.9
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Moszkva, 2018. július 23.2018. június 14-én az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon készített kép Mesut Özilról, a németek török származású középpályásáról edzés közben Moszkvában. Özil július 22-én bejelentette, hogy az elmúlt időszakban őt ért támadások miatt lemondja a német válogatottságot. Özilt rengeteg kritika érte többek között azért, amiért májusban közös fotón szerepelt a török elnökkel, Recep Tayyip Erdogannal. (MTI/AP/Michael Probst)
Nyitókép: MTI/AP/Michael Probst

Visszavonult Mesut Özil

A világbajnok futballista nemrég még Szaiai Attilával játszott a Fenerbahcéban.

Befejezte pályafutását Mesut Özil, a németek világbajnok futballistája.

A 34 éves játékos, aki 92 alkalommal lépett pályára a Nationalelfben, a közösségi oldalain jelentette be a döntését, amely azonnali hatályú.

"Az elmúlt hetekben és hónapokban, amikor néhány sérülést is elszenvedtem, egyre világosabbá vált számomra: eljött az idő, hogy elhagyjam a futballszínpadot" - írta Özil.

A középpályás Németországban a Schalke 04 és Werder Bremen játékosa volt, majd évekig a Real Madridban és az Arsenalban légióskodott. Két éve a Szalai Attilát is foglalkoztató Fenerbahcéhoz szerződött, tavaly óta pedig az ugyancsak török élvonalbeli Basaksehir futballistája volt.

Amellett, hogy 2014-ben világbajnok lett a német válogatottal - amelytől a 2018-as korai vb-búcsú után vonult vissza -, a Real Madriddal spanyol bajnokságot nyert, az Arsenallal pedig négyszer is kupagyőzelmet ünnepelhetett.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×