eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Xavi Hernández, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub új vezetőedzője a bemutatásán a barcelonai Camp Nou Stadionban 2021. november 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

A Barca nyerte az El Clásicót, s aligha lehet elvenni tőle a bajnoki címet

Fordulatos mérkőzésen a Barcelona 2-1-re nyerte az El Clásicót, a spanyol labdarúgó bajnokság szuperrangadóját. A Real Madrid vezetett, majd a katalánok egyenlítettek. A hajrában a vendégek gólját a VAR érvénytelenítette, majd Kessié a 92. percben győztes gólt lőtt. A Barcelona előnmye 12 pontra nőtt, 12 fordulóval a zárás előtt.

A két összeállítás. Barcelona: Ter Stegen – Araújo, Koundé, Christensen, Balde – Sergi Roberto, Busquets, De Jong – Raphinha, Lewandowski, Gavi. Real Madrid: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Rüdiger, Nacho – Modric, Camavinga, Kroos – Valverde, Benzema, Vinícius Júnior.

Élénk iramban kezdődött a mérkőzés. Előbb Robert Lewandowski a tizenhatoson kívülről küldött lövését, majd Raphinha fejeséát védte látványosan Courtois.

A másik oldalon Vinícius próbálkozott, de csak az oldalhálóba ment a labdája.

A 9. percben szerencsés góllal vezetést szerzett a Real Madrid. Vinícius be akarta adni a labdát balról, Araujo belefejelt, Ter Stegen pedig már nem tudott visszanyúlni. 1-0 a Madridnak.

Gyorsított a Barcelona, Lewandowski lövésébe Carvajal lépett bele, Raphinha elől Nacho szerelt.

A másik oldalon Vinícius labdája alig ment el Benzema előtt.

Christensen fejese alig kerülte el a kaput.

A 29. percben Carvajal pontatlanul passzolt támadásban, ha pontosabb, Valverde ziccerbe került volna.

Christensen valahogy kapura segítette a labdát, Courtois vetődve védett.

Raphinha balról húzott befelé, 16-ról a léc alá célzott, Courtois repült és szögletre ütötte a labdát.

A 45. percben kiegyenlített a Barcelona. A Real Madrid védői többször nem tudtak felszabadítani, végül a labda Sergi Roberto elé került, aki 12 méterről belsővel a bal sarokba lőtte az egyenlítő gólt, 1-1.

Az elsőéhöz hasonló játékot hozott a második félidő első tíz perce, két brazil, Vinícius Júnior és Raphinha tűnt a legveszélyesebbnek.

A 61. percben Kroos és Nacho helyére Mendy és Rodrygo állt be. A brazil rögtön lőhetett, a bevetődő Christensen megzavarta.

A 67. percben Lewandowski közelről, elvetődve, kapásból akart lőni (talán lesről), túl nagy gólt akart lőni, nem találta el a kaput.

A 75. percben Raphinha lőtt eldőlve, Courtois védett.

Modric, Camavinga és Valverde lement, Tchouaméni, Ceballos és Marco Asensio állt be az egyik oldalon, a másikon Kessié vállalta Sergi Robertót.

A 80. percben Marco Asensio a hálóba segítette Daniel Carvajal labdáját. A VAR megnézte, s úgy döntött, hogy a csereként beállt középpályás lesről lépett vissza. Maradt az 1-1. Szabad szemmel biztosan nem lehetett ezt látni.

A 92. percben a csereként beállt Kessié a hálóba lőtte Baldé beadását.

Vége a mérkőzésnek, a Barcelona nyert, s alighanem a bajnokságban is behozhatatlan az előnye. Tizenkét pont, tizenkét fordulóra.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×