eur:
396.54
usd:
371.05
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Varga Zsolt szövetségi kapitány a vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján, az D csoport első fordulójában játszott Magyarország - Szlovénia mérkőzésen Splitben 2022. augusztus 29-én. Magyarország-Szlovénia 23-7.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Varga Zsolt: nem lesz csapatkapitány Varga Dénes

Visszatér a magyar férfi vízilabda-válogatottba Varga Dénes. Varga Zsolt szövetségi kapitány kijelölte a március 8-án kezdődő zágrábi világkupa-selejtezőre készülő bő keretét, amelyben mintegy fél év után először kapott helyet az olimpiai bajnok. A kapitányt kérdeztük.

Alapvetően azokat a játékosokat hívta be ezúttal is a válogatott keretébe Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, akikről úgy gondolja, hogy hosszú távon is számítani lehet rájuk, a világversenyekre utazó csapat tagjai lehetnek.

Visszatér a keretbe ugyanakkor Varga Dénes olimpiai bajnok pólós, akivel beszélt is a tervekről.

"Úgy gondoltam, ez most a legjobb pillanat, hogy a teljes keret legyen együtt, az, amelyikkel részben majd a nyári világbajnokságon részt veszünk.

A csapatkapitány viszont Jansik Szilárd marad, aki a tavalyi Eb-n nagyon jól beleállt ebbe a szerepbe, nagyon szerethető és határozott egyéniség lett, felnőtt az elmúlt években.

Varga Dénes kvalitásaihoz természetesen nem férhet kétség, mindenki tudja, milyen játékosról van szó, idősödő vízilabdázóként lesz egy olyan szerepköre, amelyben azt a tudást, amelyet az elmúlt években felhalmozott, át tudja adni a fiatalabbaknak, ezzel is segítve, hogy ők is gyorsabban fejlődjenek" - részletezte.

Március 8-án kezdődik a selejtezősorozat, amelyet összetartás előz meg.

"Relatíve keveset tudunk edzeni az elutazás előtt, mert sok csapatnak nemzetközi kupakötelezettségei vannak, lesz másfél nap pihenő, majd csütörtök-pénteken edzés és megint másfél nap pihenő a hétvégén. Hétfőn edzünk kettőt, kedden utazunk Belgrádba" - árulta el Varga Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A tagországok vezetői Ursula von der Leyen mandátumának meghosszabbítását javasolják

A tagországok vezetői Ursula von der Leyen mandátumának meghosszabbítását javasolják

Az Európai Tanács élére António Costa volt portugál miniszterelnököt választották meg. Kaja Kallas észt miniszterelnököt pedig az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője lesz.

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata a szlovákiai balesetnek

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai vonatbalesetnek – közölte Paczolay Máté, a külgazdasági és külügyminisztérium szóvivője. A dél-szlovákiai Érsekújvárhoz közeli vasúti átkelőnél tegnap délután autóbusszal ütközött össze egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben a legfrissebb információk szerint hét ember meghalt, öten pedig megsebesültek – közölte a szlovák mentőszolgálat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×