eur:
394.82
usd:
367.5
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Marcus Rashford, a Manchester United játékosa (b) gólt szerez a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutásért játszott első, FC Barcelona-Manchester United mérkőzésen a barcelonai Camp Nou Stadionban 2023. február 16-án.
Nyitókép: Joan Mateu Parra

Nagyszerű második félidő után döntetlen a Camp Nouban

Az Európa-liga playoff körében a Barcelona 2-2-es döntetlent játszott a Manchester Uniteddel. Az eredmény igazságos, mind a két csapat szerezhetett volna (legalább) még egyszer ennyi gólt.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 0-0: Megvannak az összeállítások, az angoloknál két egykori Real Madrid-sztár is játszik, akik El Clásicók során vettek korábban részt a Camp Nouban. Varane és Casemiro közül különösen a brazil középpályásnak pazar a mérlege, a Barcelona pályáján játszott tíz mérkőzéséből mindössze egyet veszített el. A katalánoknál előzetesen talán Frenkie de Jong személye a legérdekesebb, mint ismert, tavaly nyáron a Barcelona nagyon el akarta adni a Manchester Unitednek, de a holland középpályás mindenáron maradni akart.

A további 18.45-ös Európa-liga-mérkőzések: AFC Ajax–Union Berlin, RB Salzburg–AS Roma, Sahtar Donyeck–Rennes

A Konferencia-liga 18.45-ös Európa-liga-mérkőzései: Bodó/Glimt–Lech Poznan, Qarabag FK–AA Gent, Sporting Braga–Fiorentina, Trabzonspor–Basel

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 0-0: Élénk játékkal kezdődött a mérkőzés, de a kapuk még nem forogtak veszélyben. Araujo keltett feltűnést, az oldalvonal mellett két szép cselt csinált. Aztán a 8. percben Lewandowski lövőhelyzetbe került, ám David de Gea védett.

SAHTAR DONYECK–RENNES 1-0: A varsói találkozón az ukránok Kriskiv góljával kerültek előnybe.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 0-0: A találkozó második tíz perce a Barcelona fölényét hozta, Lewandowski, majd jó helyzetből Pedri lőtt mellé, illetve fölé.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 0-0: Frenkie de Jong szinte belebotlott egy labdába a saját tizenhatosán belül, veszélyes gurult, de csak szüglet lett belőle. Egy perccel később Weghorst a mérkőzés eddigi legnagyobb helyzetéből lőtt, Ter Stegen megmentette a Barcelonát a góltól.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 0-0: Újabb bravúr a német kapustól, Marcus Rashford helyezett labdáját robinzonáddal tolta ki.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 0-0: Nem született gól az első félidőben.

SAHTAR DONYECK–RENNES 2-0: Az ukránok kéátgólos előnnyel mentek a félidőre.

KONFERENCIA-LIGA: A négy mérkőzésen egyetlen gól esett, vezett a Fiorentina Portugáliában, a Braga ellen.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 0-0: A második félidő első szép jelenete Raphinha távoli lövése volt, két arasznyival ment a kapu mellé. Váalszként Jadon Sancho lőtt, jó helyzetből, tisztán, szintén a kapu mellé.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 1-0: A 49 .percben Marcos Alonso fejes góljával vezetést szereztek a katalánok. A hátvéd utána felmutatott az égre, így emlékezett az éppen egy hete elhunyt édesapjára, aki a nyolcvanas években a Barcelona válogatott játékosa volt.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 1-1: Három perc alatt kiegyenlített a United. Marcus Rashford nagyon éles szögből lőtt a kapuba, ez az első félidőben parádézó Ter Stegen „bűne”.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 1-1: Mintha nem töltenének, csak tüzelnének a csapatok. Rashford, majd Raphinha előtt is helyzet adódott.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 1-2. S már a United vezet. Rashford kicselezte Raphinhát az alapvonal közelében, a jobbhátvéd helyén, középre lőtt labdája Weghorst lábáról ment tovább, majd a Barcelona hátvédjének, Koundének a testéről a kapuba pattant, öngól.

SAHTAR DONYECK–RENNES 2-1: Ekambi góljával szépítettek a franciák.

KONFERENCIA-LIGA: Luka Jovics megszerezte a második gólját is, a Fiorentina 2-0-ra vezet a Braga ellen. A török Trabzonspor a dán Stryger Larsen góljával került előnybe a Basellel szemben.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 2-2. Raphinha a jobbszélről Lewandowski és Varane felé tekerte a labdát. A lengyel szándékosan nem ért hozzá, a francia elvétette, a labda így az angol csapat kapujának jobb oldalába pattant.

KONFERENCIA-LIGA: A Fiorentina alighanem eldöntötte a továbbjutást, Cabral góljával már 3-0-ra vezet a tíz főre fogyatkozott Braga ellen. A Qarabaq 1-0-ra vezet a belga Gent ellen.

SALZBURG–AS ROMA 1-0: Capaldo nagyon fontos gólt szerzett.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 2-2. Vége a mérkőzésnek.

További végeredmények az Európa-ligában: Sahtar–Rennes 2-1, Salzburg–AS Roma 1-0, Ajax–Union Berlin 0-0.

Végeredmények a Konferencia-ligában: Braga–Fiorentina 0-4, Qarabag–Gent 1-0, Trabzonspor–Basel 1-0, Bodö/Glimt–Lech Poznan 0-0.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően szakértők egy közös uniós kötvénykibocsátást javasolnak, ám Németország azonnal megvétózta a tervet az uniós csúcson. Azonban az Európai Bizottság nem tett le az újabb közös adósságfelvételről és Berlin sem tűnik meggyőzhetetlennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×