eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A zalaegerszegi Gergényi Bence (b), valamint a ferencvárosi Besic Muhamed (j2) és Botka Endre a labdarúgó OTP Bank Liga, 2. fordulóból elhalasztott ZTE FC - Ferencvárosi TC mérkőzésén a zalaegerszegi ZTE Arénában 2023. január 24-én.
Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Zalaegerszegen 2 gólt rúgott a Fradi

A címvédő és toronymagasan listavezető Ferencváros hajrában szerzett góllal 2-1-re nyert a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójából elhalasztott és kedden pótolt mérkőzésén.

ZTE FC: Demjén - Huszti (Lesjak, 86.), Mocsi, Csóka (Németh D., 93.), Bedi - Szendrei (Ubochioma, 75.), Szalay (Tajti, a szünetben), Sankovic, Gergényi - Ikoba, Manzinga (Szafronov, 86.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, Kovacevic, Knoester, Civic - Besic, Vécsei - Mercier (Nguen, 61.), Zachariassen (Laidouni, 75.), Traore (Abena, 93.) - Marquinhos (Auzqui, 75.)

Kifejezetten jó iramban kezdődött az esztendő első élvonalbeli mérkőzése. A Ferencváros nagy kedvvel futballozott, így alig öt percet kellett várni az első komoly helyzetre, de Traore a kapus kicselezése után célt tévesztett. Noha a Zalaegerszeg nem adta fel a támadásvezetéseket, alapvetően a fővárosi csapat akarata érvényesült, veszélyes lehetőségei is akadtak. Demjén egy ízben bravúrral hárított, de bő negyedóra elteltével büntetőből vezetést szereztek a vendégek, igaz Marquinhos 11-ese szerencsés volt, mert elcsúszott a támadó és lehet, hogy saját lábát eltalálva perdült a labda a hálóba, azonban

a videobíró végül megadta a találatot.

A kék-fehérek viszont azonnal egyenlítettek, a gólváltást követően pedig az előtte látott mederben folytatódott a meccs. A játékrész derekán volt némi hullámvölgy, a szünet előtti percekben viszont ismét veszélyessé vált az FTC támadó játéka, Civic fejesénél újra Demjén hárított bravúrral.

Térfélcserét követően álmosabb tempóban folytatódott az összecsapás. A Ferencváros ugyan továbbra is irányította a játékot, de ebben a periódusban az utolsó passzok és lövések rendre pontatlanok voltak, így bár akadtak veszélyes akciók, mégsem sikerült befejezni azokat.

A hajrában a sorozatban ötödik bajnoki címére hajtó FTC fokozta a nyomást, ám a hazai védelem eleinte állta a sarat, Botka jó lövését pedig Demjén védte. Amikor már úgy tűnt, hogy pontot szerezhet a Zalaegerszeg, akkor a hosszabbítás kezdetén

Traore fejese döntötte el a meccset,

így végül sikerrel kezdte az újévet a bajnokság egyértelmű favoritja, amely még a nemzetközi porondon is érdekelt, mivel az Európa-ligában nyolcaddöntős.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×