eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A ferencvárosi gólszerzők, Ryan Mmaee (b) és testvére Samy Mmaee a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. szeptember 11-én. Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 3-0.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nincs a Ferencvárosnak idehaza ellenfele, a Kisvárda ellen is bebizonyosodott

A címvédő Ferencváros otthon 3–0-ra legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának játéknapján.

Az FTC továbbra is hibátlan a bajnokságban, és fölényesen vezet még úgy is, hogy riválisainál kevesebb mérkőzést játszott. A zöld-fehér gárda hatodik meccsét is megnyerte, ezeken ötödször nem kapott gólt, de már 18-szor volt eredményes.

Az együttes legközelebb csütörtökön az Európa-ligában lép pályára, a csoportkör második fordulójában a Monaco vendége lesz.

OTP Bank Liga, 8. forduló

Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 3-0 (1-0)

Groupama Aréna, 9111 néző, v.: Berke

gólszerzők: R. Mmaee (27., 63. - az elsőt 11-esből), S. Mmaee (72.)

sárga lap: Laidouni (80.), illetve Camaj (4.), Kovacic (7.),Peteleu (45+1.),

Ferencváros: Dibusz - Pászka (Botka, a szünetben), S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 37.), Civic - Sigér (Boli, 75.), Laidouni - Auzqui, Gojak (Vécsei, 65.), Marquinhos (Nguen, 65.) - R. Mmaee

Kisvárda: Hindrich - Peteleu (Hej, 75.), Vranjanin, Kovacic, Matheus Leoni - Karabeljov (Ilievski, 75.), Melnyik - Navratil (Asani, 64.), Makowski (Ötvös, 64.), Camaj (Vida, 75.) - Mesanovic

A pontvadászat két meghatározó együttesének rangadóján - az előző bajnokság végén és a mostani forduló előtt is ez a két csapat állt az első és a második helyen - a kezdőkben mindössze két olyan játékos kapott lehetőséget, aki Magyarországon született: mindkettő az alaposan rotált ferencvárosiaknál. A hazaiaknál Pászka Lóránd kézdivásárhelyi, a vendégeknél pedig Hindrich Ottó kolozsvári születésű.

A kényelmes tempójú, sportszerű, kevés párharcot, ám így is élvezhető futballt hozó első félidő elején a Kisvárda az ellenfél kapujáig is el tudta vinni támadásait, bár ott nagy veszélyt már nem jelentett. A Ferencváros játékát sok technikai hiba jellemezte - főként védekezésben akadtak gondjaik a labda kihozatalánál -, de a felvonás közepére azért mezőnyfölényhez és helyzetekig jutottak a hazaiak. Laidouni szabadrúgásból a kapufát találta el, Marquinhos lövését bravúrral védte Hindrich, majd Civicet buktatták büntetőt érően, amit Ryan Mmaee váltott gólra. Mindez hét perc leforgása alatt. A szünetig aztán továbbra is a mezőnyben folyt a hullámzó játék, a gól egyik csapatban sem volt benne.

Fordulás után azonnal az FTC ragadta magához a kezdeményezést, Ryan Mmaee pedig a 63. percben egy beadás után kettőre növelte góljainak számát, valamint a felek közötti különbséget. Tíz perc sem kellett, eldőlt a találkozó, Samy Mmaee szöglet után fejesből volt eredményes. A folytatás nyílt, közönségszórakoztató futballt hozott, a hazaiaknál ziccerekkel, a vendégeknél helyzetekkel, de az állás már nem változott.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×