eur:
395.3
usd:
367.96
bux:
71529.67
2024. július 2. kedd Ottó
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi vízilabda világliga európai selejtezőjében, az 5-8. helyért játszott Magyarország- Horvátország mérkőzésen Debrecenben 2021. január 9-én. A magyar válogatott 13-11-re legyőzte a horvát együttest.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Távozik Märcz Tamás a szövetségi kapitányi posztról

A szövetség jelentette be a hírt. Gyorsabb megújulást várnak.

Közös megegyezéssel, a hétfői nappal távozik a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás - olvasható a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján. A szövetség elnöksége rajta kívül Bíró Attilát, a nők szövetségi kapitányát is meghallgatta a világbajnoksági szereplésről.

Vári Attila, a szövetség elnöke elmondta, hogy a sportág kiemelkedően eredményes múltja és hungarikum-jellege következtében az elvárások is magasabbak a sportágunkkal szemben - ami más sportágakban elismerésre méltó, az a vízilabdában már magyarázkodásra adhat okot.

"A budapesti vb-t követően az MVLSZ elnöksége a szövetségi kapitánnyal egyetértve úgy határozott, hogy

a 2024-es párizsi olimpián való eredményes szerepléshez a tervezettnél gyorsabb ütemű megújulásra van szükség,

hogy megfelelő választ tudjunk adni a nemzetközi színtér változásaira" - írták a közleményben.

A távozó kapitny vezetésével a magyar válogatott több kiemelkedő eredményt ért el az elmúlt öt és fél évben. Mint a közleményben írták, az öt és fél éven keresztül szövetségi kapitányként dolgozó Märcz Tamás a 2022-es budapesti világbajnokságon elért hetedik helyezése ellenére a magyar vízilabdasport egyik legsikeresebb szakvezetőjének mondhatja magát, amelyért az elnökség elismerését és köszönetét fejezte ki.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége következő, szerdai ülésén foglalkozik a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjának betöltésével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×