eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Hanga Ádám, a magyar férfi kosárlabda-válogatott játékosa a csapat edzésén Kolozsváron a kosárlabda Európa-bajnokság kezdete előtt egy nappal, 2017. augusztus 31-én. A 40. kontinenstornának Helsinki, Tel-Aviv, Kolozsvár és Isztambul ad otthont augusztus 31-től szeptember 17-ig. A C jelű csoportban a magyar, spanyol, horvát, a cseh, a montenegrói és a házigazda román gárda szerepel. A csoportból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

El Clásicót megnyerve jutott döntőbe Hanga Ádám Real Madridja az Euroligában

A Hanga Ádámmal felálló Real Madrid 86-83-ra legyőzte a magyar kosaras előző klubját, a Barcelonát a férfi Euroliga belgrádi elődöntőjében.

A Final Fourok történetében harmadszor került sor El Clasicóra, azaz a Real Madrid és Barca csatájára, a magyar válogatott légiós tavaly még utóbbi csapat színeiben lett Euroliga-ezüstérmes Kölnben. Ezúttal a katalánok mellett szólt, hogy a két gárda utóbbi négy EL-találkozóján legyőzték a madridiakat, valamint hogy soraikból került ki a szezon legjobb játékosa a spanyol-montenegrói Nikola Mirotic személyében, aki hét szezont húzott le az NBA-ben.

Az első félidőben a katalánok uralták a meccset, és a nagyszünetben 11 ponttal vezettek. Fordulás után a Madrid rákapcsolt, 26-11-re megnyerte a harmadik negyedet, majd az izgalmas hajrában végül megőrzött három pontot az előnyéből.

A 33 éves magyar légiós 14 perc alatt 4 pontot, 3 lepattanót és 3 gólpasszt gyűjtött.

A másik ágon a címvédő Efes Istanbul szintén nagy csatában verte a görög Olympiakoszt, így a Real Madrid a szombati fináléban a törökökkel találkozik a Sztark Arenában.

Real Madrid–Barcelona 86-83 (19-19, 15-26, 26-11, 26-27)

Efes Istanbul–Olympiakosz 77-74 (18-21, 24-22, 24-20, 11-11)

Szombati helyosztók:

A 3. helyért:

Barcelona–Olympiakosz 16.00

Döntő:

Real Madrid–Efes Istanbul 19.00

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×