eur:
394.83
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Számok, amelyek mutatják, miért örülnek ennyire a Real Madrid hívei

Annak a több mint hatvanezer embernek, aki kiment szombat délután a Bernabéu Stadionba, szemernyi kétsége sem volt abban, hogy a Real Madrid megszerzi az Espanyol ellen a története harmincötödik bajnoki elsőségéhez szükséges egyetlen pontot.

A magabiztosság még akkor sem hagyott alább, amikor kiderült, Carlo Ancelotti, a szerdai, Manchester City elleni BL-elődöntőre gondolva, legalábbis a mezőnyjátékosokat tekintve, a Modriccsal és Casemiróval megerősített második sorát küldte pályára.

Nem tévedtek. A Madrid – az első félidőben elsősorban Rodrygo jó játékának köszönhetően, a másodikban a csereként beálló ászok, mint Karim Benzema és Vinícius Júnior virtuozitásának tulajdoníthatóan – 4-0-ra elintézte a barcelonai riválist. A „királyi gárda” 1990 óta először nyerte úgy meg a spanyol bajnoki címet, hogy még négy mérkőzése hátra van.

Sok más tekintetben is különleges ez a bajnoki elsőség. Vegyük csak azt, hogy a Madrid ezzel megelőzte a torinói Juventust, s elmondhatja magáról, hogy a legerősebb európai bajnokságokban egyetlen klub sincsen, amelyik olyan sok bajnoki elsőséggel dicsekedhetne, mint ő. A vezetőedző, Carlo Ancelotti az első olyan edzője lett a Real Madridnak, aki minden olyan sorozatot megnyert legalább egyszer, amelyikben elindult. Egyáltalán nem mellesleg Ancelotti lett a futballtörténelem első olyan edzője, aki Angliában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban is bajnok lett.

Az újra szerepet kapó és kifejezetten jól játszó, gólpasszt is adó Marcelo – egyike annak a négy brazilnak (Casemiro, Marcelo, Rodrygo, Vinícius Júnior), aki tegnap pályára lépett a Real Madrid mezőben, az ötödik, Éder Militao sérült – a huszonnegyedik trófeáját nyerte a klubbal, s immár egyedül áll a rangsor élén, megelőzve Paco Gentót (23), Sergio Ramost (22) és Manolo Sanchist (21).

Karim Benzema az idénybeli 42. mérkőzésén belőtte a 42. gólját, 13 gólpasszt is jegyez. Legalább kétszer annyi gólt ért el eddig az idényben, mint bárki más a La Liga szereplői közül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×