eur:
394.88
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Az aranylabdás futballista is fegyvert fogott Ukrajnáért

A France Football 1956-ban írta ki Aranylabda-szavazását, azóta 44-en nyerték el a díjat. Egyetlen van közöttük, aki jóval a trófea elnyerése után fegyvert fogott: az ukrán Ihor Belanov.

Az 1986-os mexikói világbajnokság évének díjazottja, a Dinamo Kijev, Borussia Mönchengladbachban és az Eintracht Braunschweig egykori csatára az ukrán hadsereg egyenruhájába bújt.

A 61 éves Belanov egyike annak a három ukrán játékosnak (a másik kettő Oleh Blohin és Andrij Sevcsenko) aki valaha elnyerte az Aranylabdát.

Az egykori csatár az Ukrán Labdarúgó Szövetség elnökével, Andrij Pavelkóval találkozott, miután utóbbi múlt szerdán szülővárosába, Odesszába látogatott. Segélyeket és ajándékokat osztogatott.

Belanov egy sor képet posztolt, amint fegyvert tart, és más katonákkal pózol, és a Facebookon dicsérte az ukrán fegyveres erőket.

„Elképesztő bátorság és kimeríthetetlen harci szellem. Mindez és még sok más jellemezi az ukrán fegyveres erők katonáit. Veletek vagyunk" – írta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ralizik a Tesla, csúcstámadásban a Nasdaq

Ralizik a Tesla, csúcstámadásban a Nasdaq

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×