eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíján a szahíri versenypályán 2022. március 20-án.
Nyitókép: MTI/AP/Haszan Ammar

Afrika felé nyitna a Forma–1

Akár 30 futam is lehet egy idényben.

Tovább szeretnék növelni az egy idényben sorra kerülő futamok számát a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság irányítói, akik az afrikai kontinens felé is nyitni akarnak.

Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója Dzsiddában, a hétvégi Szaúdi Nagydíj helyszínén arról beszélt a Sky Sports televíziós csatornának, hogy az amerikai kontinens, valamint Kína mellett Afrikában is nagy lehetőségek rejlenek.

"Óriási az érdeklődés ott a Forma-1 iránt, miközben a versenynaptárunk földrajzi kínálatából egyelőre hiányzik" - fogalmazott az olasz szakember. Az egyik lehetséges helyszín a dél-afrikai Kyalami, ahol 1993-ban rendeztek utoljára F1-es viadalt.

Az idei szezonban rekordot jelentő, 23 futammal számolnak a szervezők, 2025-ig pedig ezt a számot 24-re növelnék. Az 56 éves Domenicali azt mondta, lát lehetőséget arra, hogy akár 30 nagydíj legyen egy esztendőben, ugyanis világszerte nagy az érdeklődés a versenysorozat iránt.

"Az csak rajtunk múlik, hogy meg tudjuk-e találni a megfelelő egyensúlyt, hiszen meg akarjuk tartani a klasszikus, régi versenyhelyszíneket, miközben perspektívát kívánunk adni más, új rendezőknek" - mondta az elnök-vezérigazgató.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×