eur:
392.77
usd:
363.27
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Bíró Attila szövetségi kapitány a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország – Hollandia mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 3-án. A magyar válogatott 14-11-re győzött és bejutott az elődöntőbe, ahol Spanyolország ellen játszik.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Fontos Világliga-sikerrel indult a női vízilabda-válogatott vb-felkészülése

A magyar női vízilabda-válogatott győzelemmel kezdte meg idei szereplését, miután 11-9-re nyert Hollandia ellen a világliga európai selejtezőjében, a budapesti Tüskeuszodában.

Bíró Attila szövetségi kapitány a találkozó előtt úgy fogalmazott, hogy a keddi meccsel elrajtol a felkészülés a nyári, magyarországi világbajnokságra. Az összecsapásnak külön presztízst adott, hogy ez a két válogatott játszott a tavaly nyári, tokiói olimpia negyeddöntőjében, ahol Keszthelyi Ritáék 14-11-re nyertek.

A világliga európai selejtezőjében igyekeztek visszavágni a hollandok, meg is szerezték a vezetést, utána azonban a hét tokiói szereplőt felvonultató hazai együttes sorozatban ötször is bevette a vendégek kapuját. A gólparádéból Gurisatti Gréta két remek lövéssel, Vályi Vanda pedig megúszásgóllal vette ki a részét.

A hollandok nem riadtak meg a viszonylag hirtelen kialakult nagy hátránytól, és emberelőnyeikkel élve a harmadik negyed elején felzárkóztak 5-4-re. A magyarok játéka döcögőssé vált, a keményen védekező vendégek pedig támadásban is erőszakosak voltak, és több esetben is a kapufa segített a házigazdákon. Garda Krisztina távoli, jobb felső sarokba zúduló hatalmas lövése jelentett elmozdulást a holtpontról, Faragó Kamilla közeli lökete pedig már 7-4-es vezetést eredményezett.

A zárónegyednek 8-5-tel vághatott neki a magyar válogatott, amely a befejező nyolc percben 9-7-re, majd 11-7-ről 11-9-re visszaengedte riválisát, összességében azonban biztos, és egyértelműen megérdemelt hazai győzelem született.

A magyarok a csoport januári nyitómérkőzésén 11-11-es döntetlen után ötméteresekkel kaptak ki Görögországban. A csoportból minden együttes továbbjut a sorozat európai döntőjébe, amelyet áprilisban Spanyolországban rendeznek.

Eredmény, női világliga, európai selejtező:

Magyarország-Hollandia 11-9 (2-1, 3-2, 3-2, 3-4)

a magyar gólszerzők: Gurisatti 3, Dömsödi, Faragó 2-2, Horváth, Vályi, Garda, Rybanska 1-1

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×