eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője és Sedlmayer Tamás örül a győzelemnek a BENU Férfi Magyar Kupa döntőjében játszott Szolnoki Dózsa - FTC-Telekom Waterpolo mérkőzés végén a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában 2020. szeptember 27-én. FTC-Telekom Waterpolo - Szolnoki Dózsa 19-18.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Tűz, víz, pofonok - várja a Bajnokok Ligája-rajtot a Ferencváros vízilabdacsapata

Jövő héten a Bajnokok Ligájában is megkezdi szereplését az előző kiírásban döntős FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata, amelynek kerete jelentősen átalakult a nyáron.

Az együttes szerdán, a nagy rangadók, illetve a hazai BL-meccsek otthonául szolgáló Komjádi Uszodában tartott sajtónyilvános edzést, amelyen sérülés miatt Fekete Gergő és Pohl Zoltán nem tudott a társaival gyakorolni, míg az olimpiai arany- és bronzérmes Varga Dénes kisebb betegség miatt hiányzott.

"Ez egy teljesen más csapat, rengeteg a fiatal játékos. A legnagyobb különbség talán az lesz a mostani szezonban, hogy különböző ciklusokban kell gondolkodni, viszont minden mérkőzésen kiélezettnek kell lennünk. Éppen ezért nem is tervezünk nagyon előre, lépésről lépésre szeretnénk haladni" - nyilatkozta Varga Zsolt vezetőedző az MTI-nek azzal kapcsolatban, hogy rendkívül hosszú szezon elé néz a gárda, hiszen májusban a fukuokai világbajnokság idején szünetel majd a bajnokság.

A zöld-fehérek kerete igencsak átalakult, mivel hét játékos távozott az együttestől. A szakember elmondta, az újak hozzáállásával maximálisan elégedett, azonban ahhoz, hogy a fiatal játékosok folyamatosan kiegyensúlyozott teljesítmény tudjanak nyújtani, idő kell.

"Nekik tapasztalatot kell gyűjteniük, akár pofonok árán is. Bele kell tanulniuk a munkába, ott kell lenniük egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen, vagy adott esetben egy bajnoki döntőben. Összességében azt szeretném, minden mérkőzéshez úgy álljunk hozzá, hogy akár hiba árán is, de beledöglünk a vízbe és maradjon meg bennünk a tűz, ami egész évben átlendíthet minket a nehézségeken" - tette hozzá a játékosként olimpiai bajnok tréner.

Vogel Soma, az együttes friss olimpiai bronzérmes kapusa arról beszélt, nehezebb lesz a mostani szezon, mivel a Bajnokok Ligájában nem a tavalyi lebonyolítás alapján, buboréktornákban zajlik a küzdelem, hanem hétről hétre utaznak majd, ráadásul a legutóbbi idényben könnyű csoportban szerepelt a gárda és gyakorlatilag biztos volt a helye a nyolcas döntőben.

Hozzátette, a bajnokságban is sűrűsödik a mezőny, így jóval több kiélezett összecsapásra számít. A kerettel kapcsolatban megjegyezte,

fiatalosabb, lendületesebb csapat lett a Ferencváros, amely a rutinos játékosokkal kiegészülve nagyon jó egyveleget ad.

A Ferencváros pénteken a Honvéddal találkozik az ob I-ben, a BL jövő heti rajtján pedig az olasz Brescia és a spanyol Barceloneta selejtezős párharcának továbbjutójával mérkőzik, az első meccset az olaszok nyerték idegenben négy góllal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×