eur:
394.4
usd:
367.57
bux:
70505.06
2024. június 24. hétfő Iván
A svájci Roger Federer a szerb Novak Djokovic ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében 2019. július 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Újabb nagyágyú mondta le a tokiói szereplést

Térdsérülés miatt nem indul a tokiói olimpián a svájciak sztárteniszezője, Roger Federer.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes kedden jelentette be, hogy a füves pályás szezonban összeszedett sérülése nem jött rendbe, ezért sajnálattal, de visszalép az olimpiától.

Federer - aki a tokiói játékok zárónapján, augusztus 8-án lesz 40 esztendős - tavaly két térdműtéten is átesett, ezért közel egy évet ki kellett hagynia. Az idei Roland Garrostól a sikerrel vett harmadik forduló után visszalépett, míg Wimbledonban a negyeddöntőig jutott.

"Nagyon csalódott vagyok, mivel mindig is megtiszteltetés és fénypont a pályafutásomban, ha Svájcot képviselhetem. Már megkezdtem a rehabilitációt abban a reményben, hogy még ezen a nyáron visszatérhessek. Sok sikert kívánok a svájci csapatnak, és szurkolni fogok nekik messziről" - fogalmazott a világranglista kilencedik helyezettje - aki a 2012-es londoni olimpián egyesben döntős volt, míg 2008-ban Pekingben Stan Wawrinka oldalán férfi párosban aranyérmes lett.

Federer előtt olyan nagyságok léptek vissza a tokiói olimpiától, mint Rafael Nadal, Dominic Thiem, Wawrinka, Nick Kyrgios, Serena Williams, Simona Halep vagy Bianca Andreescu.

Címlapról ajánljuk
Hajnalig tartó ünneplés után most jön a napokig tartó álmodozás
helyszíni

Hajnalig tartó ünneplés után most jön a napokig tartó álmodozás

Hajnali fél kettő is elmúlt már, amikor a magyar válogatott autóbusza kigördült a stuttgarti stadion parkolójából, s elindult a csapat Weiler-Simmerberg felé, a szállásra. A szurkolók egy része még akkor is éltette a játékosokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Kölcsönhatások és többnézőpontúság – Interjú Mengyán Andrással

Kölcsönhatások és többnézőpontúság – Interjú Mengyán Andrással

A Magyar Nemzeti Bank által életre hívott művészeti gyűjteményt gondozó MNB Arts and Culture és a Fajó Alapítvány együttműködésében a Pesti Műhely munkásságát bemutató anyag jelenleg egy több várost érintő kiállítás-sorozaton szerepel Kínában. A Pesti Műhely által használt szitázógépet egykoron Mengyán András tervezte, akivel az MNB Arts and Culture készített interjút rendkívül sikeres életpályájáról és az alkotóközösségről. A műtárgy.com az alábbiakban ennek egy részét közli.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×