eur:
394.57
usd:
367.66
bux:
70493.65
2024. június 24. hétfő Iván
MELBOURNE, AUSTRALIA - FEBRUARY 10: Stan Wawrinka of Switzerland serves in his Mens Singles second round match against Marton Fucsovics of Hungary during day three of the 2021 Australian Open at Melbourne Park on February 10, 2021 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Metcalfe/Getty Images)
Nyitókép: Mark Metcalfe/Getty Images

Sorra jönnek a bejelentések: újabb két teniszcsillag nem vesz részt az olimpián

A világelső Ashleigh Barty viszont indul.

Az ausztrál szövetség közölte, hogy a 2019-ben Roland Garros-győztes Barty vezeti az ország 11 fős teniszválogatottját az ötkarikás játékokon. A 25 éves játékos párosban gyermekkori barátnőjével, Storm Sandersszel szerepel majd.

A korábbi US Open-bajnok Samantha Stosur egyesben és párosban is pályára lép ötödik olimpiáján, míg a férfiak közül Nick Kyrgios, Alex de Minaur és John Millman is helyet kapott a küldöttségben.

A világranglistán harmadik Halep ugyanakkor bejelentette, hogy a wimbledoni bajnokság után, ahol címvédőként indult volna, a tokiói játékoktól is visszalépett.

"Semmi nem hasonlítható ahhoz, ha román színekben játszhatok, de a combsérülésem lassan javul, ezért nem utazhatok Japánba" - tudatta közösségi oldalán.

Korábban a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams, továbbá a férfi mezőnyből a 20-szoros GS-bajnok Rafael Nadal, a szintén spanyol Roberto Bautista Agut, a US Open-címvédő osztrák Dominic Thiem és a kanadai Denis Shapovalov jelezte, hogy nem vesz részt az olimpián.

Kedden délben a háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinka is bejelentette, hogy nem indul az olimpián. A 36 éves svájcinak - aki párosban Roger Federerrel olimpiai aranyérmet nyert a 2008-as, pekingi játékokon - az év elején megoperálták a lábfejét, és legutóbbi meccsét márciusban vívta Katarban.

"Tavasszal Stan átesett még egy korrekciós műtéten, és az orvosok szerint százszázalékos állapotban térhet majd vissza. Csalódott, hogy nem képviselheti a hazáját Tokióban, de keményen dolgozik azon, hogy mihamarabb újra a pályán legyen" - áll Wawrinka stábjának közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Kölcsönhatások és többnézőpontúság – Interjú Mengyán Andrással

Kölcsönhatások és többnézőpontúság – Interjú Mengyán Andrással

A Magyar Nemzeti Bank által életre hívott művészeti gyűjteményt gondozó MNB Arts and Culture és a Fajó Alapítvány együttműködésében a Pesti Műhely munkásságát bemutató anyag jelenleg egy több várost érintő kiállítás-sorozaton szerepel Kínában. A Pesti Műhely által használt szitázógépet egykoron Mengyán András tervezte, akivel az MNB Arts and Culture készített interjút rendkívül sikeres életpályájáról és az alkotóközösségről. A műtárgy.com az alábbiakban ennek egy részét közli.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×